Ivan Rakitić (©Reuters)
Ivan Rakitić (©Reuters)

Sevilja će se grčevito boriti da ne napipa drugu ligu, Sampaoliju otkucava sat… Čuva ga Ivan Rakitić (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.01.23. | 23:08

Argentinski stručnjak pocrveneo, Lameli poništen gol, Kadiz umalo poneo bod sa Ramon Sančez Pishuana – 1:0

Od tima za koji je važilo da je četvrtkom ne može da omane i da je toga dana u nedelji najsigurnija stvar na svetu, uz smrt i porez, ostala je samo olupina. Ekipa je manje-više ista, ali nije to taj tim. Ova Sevilja bi mogla da napipa Segundu. Grčevito će se boriti da ne sklizne u drugu ligu.

Đulen Lopetegi je žrtvovan, platio je ceh lošim rezultatima. Kao spasilac prepoznat je Horhe Sampaoli, ali Sevilja pod njegovim vođstvom ne igra ništa bolje. Podjednako je sterilna u napadu, mpromaja duva u odbrani, nema ni glavu, ni rep. I čini se da Argentinac nije u stanju ništa tu da promeni. Sat mu otkucava, novi rastanak se bliži, na Ramon Sančez Pishuanu je samo zahvaljujući Ivanu Rakitiću – 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Temperamentnom Argentincu posao visi o koncu, a on mi možda već bio presečen da nije hrvatskog veziste. Alaves se u Kupu kralja sit ispromašivao, propustio je priliku da eliminiše Andalužane i podgreje vatru na kojoj se tišti Horhe Sampaoli. Ivan Rakitić se bacio, pogodio glavom i prekratio muke Sevilji. Ukazao se i na Ramon Sančez Pishuanu i pogurao klub do bezbedne zone.

Za razliku od mnoštva utakmica ove sezone, Sevilja je dominirala. Nije dopustila i Kadizu da sakrije loptu. Vršila je pritisak, stvarala šanse, postigla i gol u prvom poluvrmenu, ali je strepela do poslednjeg sudijskog zvižduka. Fenomenalnu akciju – lopta išla od noge do noge iz prve – krunisao je Erik Lamela bockanjem. Od stative u – gol. Ali, poništen je pogodak argentinskog ofanzivca zbog ofsajda.

Erik Lamela (©Reuters)Erik Lamela (©Reuters)

Počelo je da ključa u Horheu Sampaoliju. Bila je to kap koja je prelila čašu. Samo je čekao da se vrati na teren i nastavi sa prigovorima. Častio je sudiju Ernandeza Ernandeza sočnim psovkama, trajalo je to još od aktiviranja video-tehnologije i poništavanja gola. Dobio je žuti karton, nije nameravao da se zaustavi… Momentalno mu je pokazan crveni.

Ni četvorostruka izmena Sevilji nije pomogla, branio se Kadiz, a onda je Ivan Aleho igrao rukom u šesnaestercu i pocrveneo. Loptu je na belu tačku namestio Ivan Rakitić i prevario je Heremijasa Ledesmu za tek četvrtu pobedu kluba iz Andaluzuje u Primeri. Gol pogledajte OVDE.

PRIMERA - 18. KOLO

Petak

Majorka - Selta 1:0 (0:0)

/Rodrigez 59/

Subota

Rajo Valjekano - Real Sosijedad 0:2 (0:2)

/Serlot 15, Barenečea 36/

Espanjol - Betis 1:0 (1:0)

/Brajtvajt 43/

Atletiko Madrid - Valjadolid 3:0 (3:0)

/Morata 18, Grizman 23, Ermoso 28/

Sevilja - Kadiz 1:0 (0:0)

/Rakitić 88pen/

Nedelja

14.00: (1,75) Viljareal (3,60) Đirona (4,90)

16.15: (3,60) Elče (3,20) Osasuna (2,30)

18.30: (1,20) Barselona (7,75) Hetafe (16,0)

21.00: (2,95) Bilbao (3,30) Real Madrid (2,45)

Pondeljak

21.00: (1,63) Valensija (3,80) Almerija (5,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraSeviljaKadizErik Lamela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara