Luk de Jong proslavlja gol (©Reuters)
Luk de Jong proslavlja gol (©Reuters)

Sevilja šesti put u finalu! Hobotnica Bono urnisao Junajted, Suso i De Jong probušili De Heu, istorija kaže - pehar ide u Andaluziju (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 16.08.20. | 22:58

To može samo Sevilja

Niko nije živeo samo od stvorenih šansi i upućenih udaraca, zbog toga Mančester junajted neće videti finale Lige Evrope već - Sevilja! Šesti put u klupskoj istoriji, četvrti put otkako takmičenje nosi sadašnji naziv, a ako nas je istorija naučila nešto svih ovih godina to znači samo jedno - ma šta uradili Inter i Šahtjor u ponedeljak uveče, pehar osvajača Lige Evrope ide u Andaluziju! Sevilja - Mančester junajted 2:1 (1:1).

Niko Mančester junajtedu ne može da oduzme sve što je napravio ove nedeljne večeri, ali šta to vredi kada je Sevilja na golu imala pravu hobotnicu u liku golmana Bona?! Košmare će imati Bruno Fernandeš, Antoni Marsijal, Markus Rašford i ostali zbog svih intervencija koje je imala nova zvezda među golmanima! Čak sedam puta "skidao" gotovo siguran pogodak i zaista je tokom ovih 90 minuta izgledao da mu fudbaleri Junajteda ne bi zatresli mrežu i drugi put ni za još dve utakmice! Eto, s toliko je samopouzdanja branio neverovatni Bono!

Izabrane vesti

----------------------------------------------

SEVILJA – MANČESTER JUNAJTED 2:1 (1:1)

/Suso 26, De Jong 78 – Fernandeš 9 penal/

Stadion: RajnEnerdži, Keln.

Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

SEVILJA (4-3-3): Bono – Navas, Kunde, Karlos, Regilon – Banega, Fernando, Hordan (od 87. Gudelj) – Suso (od 75. Vaskez), Okampos (od 56. El Hadadi), En Nesiri (od 56 De Jong).

MANČESTER JUNAJTED (4-1-4-1): De Hea – Van Bisaka (od 88. Fosu Mensa), Lindelef, Megvajer, Vilijams (od 87. Džejms) – Fred – Grinvud (od 90+3 Igalo), Fernandeš, Pogba, Rašford (od 87. Mata) – Marsijal. 

----------------------------------------------

Upravo zbog njegovih bravura, pogotovo u onoj sekvenci s početka drugog poluvremena kada je redom odbijao udarce Grinvuda, pa Marsijala za koga je Bono očigledno bio penicilin, Sevilja će igrati svoje šesto finale Lige Evrope, odnosno ovog takmičenja pod svim mogućim nazivima. Još kada je prebrodila Vulverhempton napisali smo da je Sevilja kada ode do polufinala na kraju uzima trofej, jer nikada za svojih 130 godina postojanja nije izgubila finale Lige Evrope, odnosno nekadašnjeg Kupa UEFA. 

Mančester junajted je pokazao da se i dalje nije oslobodio luzerskog mentaliteta, ma koliko dobro zapravo delovala atmosfera u timu pod vođstvom Ole Gunara Solskjera. Junajted je po treći put ove sezone poražen u polufinalu. Prvo od Mančester Sitija u Liga kupu, pa od Čelsija u FA kupu i evo večeras od Sevilje! Niko živ sutra neće pamtiti to što je Junajted imao čak 20 šuteva ka golu Sevilje, kada je oštrica bila potpuno tupa, a u nogama Mančesterovih fudbalera barut bio vlažan. Čak i gol koji je postigao Bruno Fernandeš već u uvodnoj fazi utakmice bio je produkt jedanaesterca koji je Felks Brih svirao posle konsultacija sa VAR sobom. Više će se, verovatno, pamtiti to da je Junajtedu to bio 22. penal ove sezone, što je najviše dosuđeno za jedan klub u svim takmičenjima iz Liga petice još od Barselone iz sezone 2015/16, kada ih je bilo samo za dva više.

Junajted u poslednje dve utakmice Lige Evrope nije uspeo da postigne gol iz igre posle neverovatnih 46 udaraca ka golu protivnika, odnosno Kopenhagena i Sevilje. Gol za prolaz u polufinale i eto ovaj pogodak delo su istog čoveka – Bruna Fernandeša. I džaba to što je od debija u Junajtedu igrač s najvećim učešćem u realizaciji posle Roberta Levandovskog (28) i Lionela Mesija (27) sa 20 golova (12 pogodaka, osam asistencija), kada Junajted nije dobio nijednu nagradu... A, budite sigurni da je Junajted igrom zaslužio da prođe dalje, s tim da je Sevilja delom pokazala da taj sledeći korak želi mnogo više...

Jer, kako drugačije objasniti to da je sastav Đulena Lopetegija kao u kakvom boks meču dozvoljavao da ga protivnik udara sa svih pozicija i na sve načine, a da na kraju ipak završi kao pobednik sa dva direkta od kojih je drugi bio pravi nokaut koji je onesposobio Junajted i bacio ga u ambis?! Pravu je lavinu pregrmeo tim iz sunčane Andaluzije u najvećem delu susreta. I nije se Sevilja proslavila igrom protiv Mančestera, ali Lopetegi je očigledno imao plan da inicijativu prepusti rivalu i onda ga uništi iz kontri, dve situacije i dva udarca koja David de Hea, koji je ipak bio na golu pre standardnog Serhija Romera, nije mogao da zaustavi. Taktika je očigledno bila prava, jer je i te kako upalila!

Nije ni Španac kriv, jer se njegova odbrana potpuno raspala u obe te situacije. Prvo je kompletna defanzivna linija potpuno iz vida ispustila Susa i gol ide na dušu mladog Brendona Vilijamsa, pošto se španski vezista pojavio potpuno niotkuda i postigao svoj prvenac u nokaut fazama evropskih takmičenja, da bi kod drugog pogotka Viktor Lindelef izgledao kao amater iz termina u balonu jer je suviše lako dozvolio Luku de Jongu da matira De Heu i odvede Sevilju na prag finala. Junajted je posle tog gola potpuno bio uništen, a kamere su momentalno zabeležile momenat svađe Bruna i Lindelefa, gde je švedski štoper žestoko odgovorio Portugalcu i oterao ga, narodski rečeno, u vražju...

Junajtedu ne ostaje ništa drugo nego da pokuša da ovog leta napravi dobru računicu i posloži redove u nadi da će napraviti bolji rezultat, dok Sevilja zahvaljujući Đulenu Lopetegiju ima čemu da se nada. Prvo da izvuče protivnika u finalu, a onda i da napadne taj trofej koji joj je svaki put dosad s punim pravom pripadao... I da, Nemanja Matić je utakmicu odgledao s klupe, dok je Nemanja Gudelj pošto se oporavio od povrede uspeo da odigra tri minuta, plus nadoknadu vremena.

LIGA EVROPE - POLUFINALE

Nedelja

Sevilja - Mančester junajted 2:1 (1:1)

/Suso 26, De Jong 78 - Bruno 9 penal/

Ponedeljak

21.00: (1,75) Inter (3,60) Šahtjor (4,90)


tagovi

Luk de JongSusoBruno Fernandeš

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara