Seviljano, derbi do poslednjeg daha! Majstorija Hesusa Navasa i egzekucija En Nesirija presudili Betisu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.03.21. | 23:03

Veliko slavlje ekipe Đulena Lopetegija - 1:0

Teško da u španskom fudbalu možete da gledate derbi sa više naboja, ritma i karaktera na terenu, od onog koji igraju Sevilja i Betis. U jubilarnom 100. okršaju prvenstvenom El Gran derbiju pobedu je ostvario klub koji godinama unazad kroji sam vrh španskog fudbala, a to je Sevilja. Sastav Đulena Lopetegija srušio je ljutog rivala, zacementirao se na četvrtoj poziciji Primere i odaljio od ljutog protivnika čak devet bodoa - 1:0 (1:0).

Odluka je pala u 27. minutu, kada je vremešni Hesus Navas majstorskim dubinskim pasom pronašao Jusefa En Nesirija, koji je potom pretčao svoje čuvare i pronašo put do gola Hoela Roblesa. Betis je poražen, ali je oduševio načinom na koji se borio, pritiskao je protivnika i na kraju u četvrom minutu nadoknade mogao do izjednačenja. Ipak, odličan udarac Nabila Fekira prohujao je pored desne stative gola Janisa Bona. Tada je ozbiljno nervozni Lopetegi konačno mogao da odahne, svestan da je njegova ekipa napravila možda i ključni iskorak ka plasmanu u elitno fudbalsko takmičenje.

Izabrane vesti

Prosto je neverovatno kako u takvom tempu utakmice nije bilo više ozbiljnih šansi na obe strane. Betis je pokušavao preko Kanalesa u prvom poluvremenu, dok je sredinom drugog uzvratio Lukas Okampos. Tačku na pobedu domaćina u 69. minutu, posle soloprodora, mogao je da stavi Ivan Rakitić, ali se polako ulazilo u dramatičnu završnicu. Betis je u 73. minutu uspeo i da zatrese mrežu domaćina, ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda.

Odlični arbitar Mateu Lahoz imao je pune ruke posla, pošto su igrači na samom terenu postajali sve nervozniji kako je meč odmicao. Ipak, jedan od najboljih arbitara u Evropi uspeo je da odradi meč bez većih komplikacija, pokazao je čak sedam žutih kartona, ali nijedan crveni, iako je par situacija bilo na samoj ivici "dozvoljenog".

Nabil Fekir je odigrao prilično loš meč, izgubio je dosta duela sa protivničkim igračima, ali je bio dosta pokretljiv i uporan. Na kraju je to mogao da kruniše i spektakularnim pogotkom, ali nije imao sreće, jer je delovalo da Bono ne bi mogao da zaustavi taj udarac da je išao u okvir gola.

PRIMERA – 27. KOLO

Petak

Levante - Valensija 1:0 (1:0)

/Rođer 18/

Subota

Alaves - Kadiz 1:1 (1:0)

/Hoselu 36pen - Aleks 84pen/

Real Madrid - Elče 2:1 (0:0)

/Benzema 73, 90+1 - Kalvo 61/

Osasuna - Valjadolid 0:0

Hetafe - Atletiko Madrid 0:0

Nedelja

Selta - Bilbao 0:0

Granada - Real Sosijedad 1:0 (0:0)

/Sančez 53/

Eibar - Viljareal 1:3 (0:2) /Gomez 1, Baka 34, Pedrasa 87 - Enrih 55/

Sevilja - Betis 1:0 (1:0)

/En Nesiri 27/

Ponedeljak

21.00: (1,20) Barselona (6,75) Ueska (14,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Jusef En-Nesiri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara