Miloš Ninković (©AFP)
Miloš Ninković (©AFP)

Sidnej bez utakmice više od dva i po meseca, ali i bez najboljeg strelca

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.11.20. | 08:36

U Dohi se igra nastavak takmičenje u azijskoj Ligi šampiona za klubove sa istoka kontinenta i Australije. Ninkovićev tim oslabljen odlaskom najboljeg strelca Adama le Fondra u Mumbaj. Trener Korika najavio podmlađeni tim protiv Šangaj SIPG-a

Virus korona zadao je mnogo problema fudbalskom svetu. I u Aziji je Liga šampiona prekinuta sredinom marta. Proteklog leta ekipe iz zpadnog dela kontinenta, iz Katara, Ujedinjenih Arapaskih Emirata, Saudijske Arabije, Irana, Iraka i Uzbekistana su nastavile prvo grupnu fazu, da bi igrali i nokaut rundu. Prvi finalista Lige šampiona je iranski Persepolis. U polufinalu pao je saudijski Al Nasr iz Rijada posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Traži se drugi finalista od klubova iz zapadnog dela kontinenta, Kine, Japana i Južne Koreje, kao i najboljih timova iz Australije koji su godinama priključeni u najjačem takmičenju u Aziji.

Izabrane vesti

U sredu je počelo takmičenje u Kataru, u Dohi. Šangaj Šenhua je slavio protiv Perta sa 2:1, a danas (11.00) na stadionu Kalifa snage će da odmere šampion Australije Sidnej i kineski Šangaj SIPG. Najbolji australijski tim bez takmičarske utakmice je više od dva i po meseca, tačnije od 30. avgusta kada je u finalu plej-ofa A lige pobedio posle produžetka Melburn Siti sa 1:0 golom Rajana Granta i odbranio titulu. Za najbolji tim u zemlji kengura igra nekadašnji srpski reprezentativac, bivši igrač Čukaričkog, kijevskog Dinama i Crvene zvezde Miloš Ninković.

Šampion Kine iz 2018. godine je u boljem položaju jer je pre desetak dana završio takmičenje u prvenstvu. Ispao je u polufinalu plej-ofa od kasnije iznenađujućeg šampiona Đengsu Suninga, koji je srušio vladavinu Guangdžou Evergrandea.

Nijedan klub ne može da računa na najbolji tim. Sidnej je napustio najbolji strelac ekipe i drugi golgeter elitne lige Australije Adam le Fondr. Odmah posle titule, iskusni Englez, strelac 21 gola u proteklom šampionatu Australije, potpisao je za indijski Mumbaj Siti. Očekuje se da će trener Sidneja Stiv Korika ukazati šansu mlađim igračima.

Šangaj SIPG je favorit. Četa portugalskog sturčnjaka Vitora Pereire je u takmičarkom ritmu, ali je bila u lošoj formi u finišu šampionata. U timu neće biti napadača Marka Arnautovića koji je protekle nedelje bio sa selekcijom Austrije. Brazilac Oskar je rovit, ima povredu, dok je Hulk na pragu odlaska iz Šangaja. Njemu ugovor ističe sledećeg meseca, a ima najava da će robusni napadač da se vrati u Porto, klub gde je igrao najbolje partije u karijeri.

Prošle sezone su ova dva tima odograla dve utakmice u grupnoj fazi Lige šampiona i obe su završene remijem – 3:3 i 2:2.

AZIJSKA LIGA ŠAMPIONA (DOHA) – 3. KOLO

Sreda

GRUPA F

Pert Glori – Šangaj Šenhua 1:2 (0:2)

Četvrtak

GRUPA H

11.00: (4,70) Sidnej (3,50) Šangaj SIPG (1,72)

**kvote su podložne promenama



tagovi

Azijska liga šampionaSidnej FCFC SidnejŠangaj SIPGMiloš Ninković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara