Slavlje Sijetla (© Reuters)
Slavlje Sijetla (© Reuters)

Sijetl ide po sedmu titulu: Sve je dobro dok ima Lodeira (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 02.12.20. | 05:54

Urugvajac namestio gol za pobedu u četvrtfinalu plej-ofa MLS lige

Igrao je Obafemi Martins i nije bio prvak. Igrao je i Klint Dempsi, ni on nije podigao pehar. Izgleda da Sijetlu nisu važna imena, već sistem. Definitivno postoji, Saundersi su godinama u vrhu američkog fudbala, stigli su i ove sezone do polufinala plej-ofa i nedostaju im još dva koraka da odbrane titulu.

Prvak MLS lige je u četvrtfinalu tukao Dalas minimalno, ali zasluženo - 1:0. Posle skromnog početka utakmice i nezanimljivog prvog poluvremena, na Lumen fildu je u junaka izrastao Šejn O’Nil. Skočio je 27-godišnji štoper na savršen centaršut prekaljenog kreatora, Nikolasa Lodeiraveliki je Urugvajac majstor samo što nije imao sreću da uspe na evropskom tlu – i postigao prvenac otkako je stigao u Sijetl iz Orlanda.

Izabrane vesti

Nije mogao da izabere bolji trenutak. Baš kao ni Lodeiro da tako lepo ubaci loptu iz kornera, nekadašnjem vezisti Ajaksa, Boke, Botafoga i Korintijansa ovo bila prva asistencija još od polufinala Zapadne konferencije plej-ofa MLS lige 2019.

Za 14. uzastopnu pobedu Zelenih u doigravanju. Taman da bezbrižno čekaju noć između četvrtka i petka kad će saznati hoće li im u narednoj rundi na crtu Kanzas Siti ili Minesota.

Kako igraju, miriše na još jednu titulu. Zasad ih imaju šest.



tagovi

Sijetl SaundersMLS ligaMLSNikolas Lodeiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara