Andres Andrade (©AFP)
Andres Andrade (©AFP)

Sila iz Medeljina! Atletiko Nasional gazi ka Kopa Libertadores, Guarani uništen u dvomeču (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.03.21. | 03:43

Ekipa Alešandrea Gimarašea slavila sa 3:0 u revanšu i ukupnim rezultatom 5:0 stigla do poslednje runde kvalifikacija

Ako želiš u Kopa Libertadores onda moraš da igraš kao Altetiko Nasional. Sjajna ekipa Alešandrea Gimaraeša bila je silovita u svom Medeljinu, protiv nemoćnog Guaranija, koji je večeras u pregažen sa 3:0. Kolumbijski tim je Paragvajce eliminisao ukupnim rezultatom 5:0 i u velikom stilu zakazao okršaje sa Libertadom u finalu kvalifikacija za elitno takmičenje južnoameričkog fudbala.

Gimaraešov tim nijednog trenutka nije dozvolio gostima da se ponadaju iznenađenju u revanšu. Atletiko Nasional je napadao od starta meča i poveo efektnim golom Andresa Andradea u 24. minutu. To je primoralo Guarani da se otvori, pa je kazna stigla iz kontranapada 15 minuta kasnije. Harlan Barera je izbio sam pred protivički gol, imao sreće da mu lopta ostane u nogama nakon starta Ričarda Renterije, a onda je bez većih problema poslao loptu iza leđa Gaspara Servija.

Izabrane vesti

Već na poluvremenu je bila razrešena svaka dilema po pitanju prolaska Atletiko Nasionala u završnu fazu kvalifikacija, a posao mu je dodatno olakšao Migel Benitez na samom startu drugog poluvremena, kada je zaradio drugi žuti karton i ostavio ekipu Gustava Kostasa sa desetoricom igrača u polju.

Tačku na veliko i ubedljivo slavlje ekipe Alešandrea Gimaraeša u 54. minutu stavio je odlični Andres Andrade svojim drugim golom na utakmici, pa je domaćin rutinski mogao da privede utakmicu kraju, a stateg Nasionala odmori svoje najjače adute u završnici meča.

Okršaji između Libertada i Nasionala zakazani su za 6. i 13. april, a u istim terminima svoje mečeve za plasman u Kopa Libertadores igraće i Gremio i Independijente del Valje.



tagovi

Atletiko NasionalGuaraniJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara