Ilustracija (©FC Shkupi)
Ilustracija (©FC Shkupi)

Sileks sa tri Srbina napada šampiona, ali je pretnja i za evrokupove

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.04.23. | 10:32

Najzanimljiviji duel u makedonskoj ligi igra se u Kratovu, gde se sastaju Sileks i Škupi

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Makedonija se sprema za 30. kolo Prve makedonske fudbalske lige (PMFL), a sve oči biće uprte u Kratovo, gde će ekipa Sileksa u derbiju kola ugostiti aktuelnog šampiona Škupi.

Izabrane vesti

Sa remijem sa Tikvešu (0:0) i sa porazom od Skoplja (0:1), aktuelni branilac trona u makedonskom fudbalu napravio je veliki korak unazad u borbi za odbranu titule, ali istovremeno ugrozio svoje mesto u Evropi, jer je Sileks Gorazda Mihailova zaista blizu. Pride, ukoliko u ovom meču pred svojom publikom osvoji tri boda može ozbiljno da uđe u bitku za jedno od vodećih mesta na tabeli koja vodi u evropske kupove kroz šampionat Makedonije.

Škupi je trenutno trećeplasiran sa 49 bodova, pet koraka ispred Sileksa koji ima 44 poena. Kratovci mogu da se nadaju izlasku na međunarodnu pozornicu i kao četvrti, ali samo ako Kup osvoji Struga, koja je već na poziciji koja garantuje Evropu.

16.00: (3,50) Sileks (3,15) Škupi (2,10)

Sileks je već jednom ove sezone pokazao da ima kapacitet da pobedi Škupi. I, pritom, dva puta je ostao neporažen. U poslednjem meču koji je u februaru odigran u Kratovu, izabranici Gorazda Mihailova savladali su Škupi rezultatom 2:1 golovima srpskog internacionalca Stefana Milosavljevića i Marka Đorđijevskog. Prvi međusobni meč na najtežem terenu – Čairu – završen je rezultatom 0:0.

Kada se pogleda tradicija ovih rivala na terenu u Kratovu, najčešći ishod je remi. U poslednjih deset međusobnih susreta došlo je četiri puta do podele plena, tri puta je bilo 1:1, a jednom 2:2. Ako izuzmemo jedan remi i poslednje dve utakmice u Kratovu koje su završene rezultatom 2:1 i 1:3, ove ekipe obično ne daju golove - sedam od poslednjih deset mečeva su završene 0-2.

Trojica srpskih internacionalaca će na ovom meču biti deo spiska ekipe Sileksa, koja ima najviše Srba u Prvoj makedonskoj ligi. Pored pomenutog Stefana Milosavljevića, tu su i Aleksandar Katanić i Miloš Nikolić.

U ostalim mečevima, Bregalnica će u Štipu da ugosti lidera Strugu, Pobeda će igrati protiv Skoplja, dok će Tikveš na Gradskom stadionu u Kavadarcima igrati protiv Rabotničkog. U premijernom meču ovog kola Škendija je savladala Makedoniju ĐP (3:1). Akademija Pandev je slobodna.

MAKEDONIJA 1 - 30. KOLO

Subota

Škendija - Makedonija ĐP 3:1 (2:1)

/Milev 8, Cinari 35, Ramadani 68 - Fazli 39/

Nedelja

16.00: (3,25) Bregalnica (3,05) Struga (2,25)

16.00: (3,60) Pobeda (3,30) Skoplje (2,00)

16.00: (3,50) Sileks (3,15) Škupi (2,10)

16.00: (2,75) Tikveš (2,80) Rabotnički (2,80)

***kvote su podložne promenama

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Makedonija 1ex-Yu fudbalEX-YU lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara