Skot Mektomini proslavlja gol (©Reuters)
Skot Mektomini proslavlja gol (©Reuters)

Silne milione ulupali i dočekali da ih otpisani Mektomini spasava i gura ka Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.04.23. | 15:23

Škot preneo formu iz reprezentacije u klub...

Od tandema Skot Mektomini – Fred ježili su se navijači Mančester junajteda, nisu mogli da smisle takav manevar. Isprva ga ni Erik ten Hag nije menjao, ali mu nije previše vremena bilo potrebno da ukapira da to ne funkcioniše, da ekipa nije mobilna. Napravio je radikalne rezove, osvežio tim sa Kazemirom i dao mu novu dimenziju, ali nije za svagda Škotu zatvorio vrata prve postave.

Na igre u reprezentaciji škotskog defanzivnog veziste nije ostao imun. Skot Mektomini je u tri dana dao četiri gola – dva Kipru, pa dva za slom Španije na Hempden parku – i holandski strateg je poverio mu je da ponovo drži sredinu terena i bude spona u odsustvu Kazemira (odslužuje kaznu, zaradio crveni karton). Nije se pokajao. Škot je formu iz reprezentacije preneo u klub, načeo je Everton i poveo Mančester junajted ka Ligi šampiona – 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

Erik ten Hag uneo je niz promena od dolaska na Teatar snova i sve ide ka tome da će njegova prva godina u Engleskoj biti okarakterisana kao uspešna. Posle šest godina Crveni đavoli osvojili su trofej – pobedom nad Njukaslom na Vembliju došli do Liga kupa – a Old Trafordu vratio je stari sjaj. Ponovo je to mesto na koje na kome ostaju bodove, Junajted ih više ne rasipa. Vezao je 24 utakmice u svim takmičenjima bez poraza na domaćem terenu.

Preostaje još samo jedno da shvate u mančesterskom klubu: da ako ulupaju silne milione to nije farant uspeha. Naučili da posluju i da se ne zaleću – nisu. Boljeg primera – po svemu viđenom do sada – od Antonija nema. Redovno igra, statistika mu je tanka, a odluke koje donosi diskutabilne. Promašio je “brdo” šansi, pododio i stativu u uvodnim minutima, a koliko je Holanđanin bio zadovoljan njegovim doprinosom govori da je zamenjen na isteku jednoga časa. I to je sve češća pojava.

Antoni od 95.000.000 evra izazvaće novi niz polemika, u kontinuitetu daje povod dežurnim ostrvskim brbljivcima da zbijaju šale na njegov račun, ali i ljudi zaduženih za sportska pitanja na Teatru snova, ali znake živote daje druga skupocena akvizicija. Živnuo je Džejdon Sančo – dugo se borio sa depresijom, nije bio u konkurenciji za sastav, trenirao je u Holandiji daleko od očiju javnosti – poslužio Skota Mektominija loptom i zabeležio asistenciju.

Računajući i nastupe u škotskoj reprezentaciji, bio je to Mektominijev peti u poslednje dve sedmice. Trese mreže kao da mu je primarna pozicija u srcu napada, a ne daleko od gola, odmah ispred poslednje linije. Gol pogledajte OVDE.

Imali su Junajtedovi ofanzivci sijaset prilika da daju gol, mnoge od njih bile su kolosalne, ali je među stativama čuda činio Džordan Pikford. Evertonov golman začarao je mrežu, frustrirao Markusa Rašforda, a upravo je najbolji strelac Crvenih đavola i najveći problem Erika ten Haga. Uhvatio se za ložu u finišu i sa bolnom grimasom napustio teren.

Mančester je do tada osigurao pobedu, a Markus Rašford se, kada ga gol nije hteo, našao u ulozi asistenta. Antoni Marsijal oporavio se od povrede, vratio na teren – bila mu je to prva utakmica na Old Trafordu, minute pre toga dobio u proteklom kolu protiv Njukasla – i pogodio. Pogotku je prethodio veliki kiks desnog beka Šejmusa Kolmana – prošla mu lopta ispod noge – koji je neposredno pre greške ušao u klinč sa Skotom Mektominijem.

Antoni Marsijal je zapečatio sudbinu Evertonu na Teatru snova, a možda će – ko zna – štošta pasti na njegova pleća u nastavku sezone, ako je istegnuće Markusa Rašforda ozbiljnije prirode. Gol pogledajte OVDE.

PREMIJER LIGA – 30. KOLO

Subota

Mančester junajted - Everton 2:0 (1:0)

/Mektomini 36, Marsijal 71/

16.00: (1,63) Aston Vila (3,80) Notingem Forest (5,70)

16.00: (3,70) Brentford (3,50) Njukasl (2,15)

16.00: (2,95) Fulam (3,25) Vest Hem (2,65)

16.00: (2,00) Lester (3,60) Bornmut (4,10)

16.00: (2,75) Totenhem (3,25) Brajton (2,65)

16.00: (4,10) Vulverhempton (3,40) Čelsi (1,95)

18.30: (10,5) Sautempton (5,90) Mančester Siti (1,27)

Nedelja

15.00: (2,15) Lids (3,45) Kristal Palas (3,70)

17.30: (2,85) Liverpul (3,50) Arsenal (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Skot MektominiPremijer ligaEvertonMančester JunajtedAntoni MarsijalAntoniMarkus RašfordErik ten Hag

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara