Simeone otkriva tajnu: Već deset godina razmišljamo samo o narednoj utakmici

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.03.21. | 13:46

Trener Jorgandžija o najsitnijim detaljima svog boravka u Madridu, ali i situaciji u aktuelnoj sezoni

Dugoročni planovi su važni, ali oni kratkoročni direktno određuju put njihovog ostvarenja. Sport i fudbal su živa stvar i mnogo toga zavisi od trenutka, problema koji se moraju rešavati istog trenutka, često i na samom meču.

Dijego Simeone čitavu deceniju drži Atletiko Madrid u samom vrhu španskog i evropskog fudbala, ali zasluge za to ne pridaje dugoročnim ciljevima.

Izabrane vesti

"Već deset godina mislimo samo od utakmice do utakmice. Tu misao nismo menjali ni u klubu, niti kod igrača", rekao je Argentinac na današnjoj konferenciji pred meč sa Hetafeom.

Aktuelni tim ima drugačija svojstva, nego neki prethodni.

"Imamo različite igrače, postižemo mnogo više golova nego prošle godine, ali i više primamo. Razlika je u karakteristikama. Mnogo smo poboljšali fazu realizacije, ali smo se takođe pobrinuli i za pronalaženje ravnoteže".

(4,60) HETAFE (3,25) ATL. MADRID (1,90)

Tandem Ljorente-Suarez funkcioniše na fenomenalan način.

"Oni nisu napadački par, jer jedan igra u veznom redu. Odlično funkcionišemo kao tim, a talenti se u tom slučajuju mogu izdvojiti. Jednog dana je dobar Ljorente, drugog Suarez, a onda Koke, Saul, Oblak... Ceo tim ima dobru sezonu".

Rezultat iz madridskog derbija je na kraju bio potpuno pravedan, po opštem mišljenju.

"Trudimo se da svaku utakmicu odigramo na najbolji način. Derbi je bio naporan, nismo mogli da pobedimo jer su nas pritisnuli u završnici. U pitanju je inercija, to je fudbal. Voleo bih da se sve utakmice završe sa 4:0 za nas, ali u Primeri je to teško. Bio sam igrač, anksioznost raste kada zostajete pri minimalnom rezultatu, a želite da pobedite. Imao sam trenera koji je znao da kaže, ako za 90 minuta niste postigli drugi gol, primićete ga u 93. minutu. Inercija igre vas navodi da se povučete kada vodite", pokušao je da objasni Simeone.

Atletiko 12 kola pre kraja sezone ima šest bodova više od drugoplasirane Barselone i vrlo je blizu konačnog cilja. Ipak, Katalonci su, baš kao i Real Madrid, pokazali da neće tako lako odustati od šampionske titule, pa bismo mogli da gledamo interesantnu bitku u samom finišu Primere.


tagovi

Dijego Simeone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara