Jan Karlo Simić (AFP)
Jan Karlo Simić (AFP)

Simić rasplakao roditelje: Nisam čuo San Siro, bio sam u nekom svom svetu

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.12.23. | 15:57

"Već su mi rekli da donesem kolače zbog postignutog gola...", kaže srpski fudbaler

Pre manje od mesec dana, 25. novembra na San Siru, ispisana je istorija, a 15-godišnjak Frančesko Kamarda postao je najmlađi debitatnt Milana, ujedno i najmlađi igrač koji je zakoračio na teren u istoriji Serije A. A onda najveći italijanski stadion danas dočekao debi još jednog tinejdžera, tri godina starijeg, drugačije pozicije, ali takođe sa ogromnim fudbalskim potencijalom, Jan Karla Simića.

Kada je San Siro pozdravio Kamardin ulazak u igru protiv Fiorentine, vrlo brzo, pojavio se snimak njegova majke u suzama... Radosnicama, razume se. Jer uz takav nalet ponosa, teško ih je zadržati. Slično je bilo i sa omladinskim reprezentativcem Srbije. Ušao je u 24. minutu na teren kao prinudna izmena i 17. minuta kasnije zatresao mrežu u debitantskom nastupu u seniorskom fudbalu, u prvom meču za A tim jednog od najvećih klubova na planeti.

Izabrane vesti

A nakon što je meč protiv Monce gotov, Simić je pokazao novinarima Sky Sporta video na kojem njegovi roditelji plaču nakon što je zatresao mrežu.

"Očekivao sam da će se to desiti. Srećan sam i zbog njih, toliko su mi pomogli otkako smo došli ovde. Živimo zajedno u stanu blizu Milanela. Zahvalan sam što su mi toliko pomogli, kada mi je bilo najteže. Ne znam šta ću im reći, ali sigurno ću ih zagrliti, a mislim da niko neće da progovori. Mama će sto posto plakati."

SRPSKO DETE ODRASLO ZA POLUVREME NA SAN SIRU

Za bilo kog tek punoletnog momka, debi na najvećoj fudbalskoj pozornici nosi ogromnu odgovornost, samim tim tremu i pritisak, ali momak kojem je majka iz Srbije, a otac iz Bosne i Hercegovine, izgledao je kao da već ima bar pedesetak, do 100 seniorskih nastupa u nogama.

"Šta sam osećao. Na terenu nisam osećao ništa, bio sam iznenađen što je lopta došla do mene. Bio sam srećan što sam pomogao timu i nastaviću da radim za sve što me čeka narednih nedelja i meseci", rekao je Simić pred mikrofonom Sky Sporta nakon utakmice i nastavio: "Zaigrati za Milan je san svakog deteta. Radio sam mnogo ovim meseci i veoma sam srećan. Pesma San Sira. Nisam čuo ništa, bio sam u nekom svom svetu."

Simić je jedan od nekolicine klinaca koje je Stefano Pioli bacio u vatru ove sezone, ali za razliku od Kamarde i levog beka Davidea Bartesagija, Simić nije dete kluba, već je prošlog leta plaćen Štutgartu 1.000.000 evra.

"Pioli mi je rekao da budem spreman i radio sam naporno svaki dan. Već su mi rekli da donesem kolače zbog postignutog gola."

Jan Karlo danas verovatno ne bi ni bio u Milanu da nije bilo višečasovnog ubeđivanja tadašnjeg sportskog direktora Paola Maldinija. Mogao bi Srbin da bude još jedan veliki pogodak legendarnog Milanovog defanzivca kojem je gazda kluba Geri Kardinale ovog leta uručio otkaz.

"Ovde se mnogo više insistira na taktici, velika smo porodica i drago mi je što imam šansu da igram ovde. Maldini? On je moj idol, kao malo dete sam gledao video snimke njegovih poteza i utakmica. Za mene je ovo velika čast, zato dajem sve od sebe. Kako sam saznao da me Milan želi? Bio sam u teretani i poziv je stigao... Otac i ja nismo mogli da verujemo. Došao sam kući, pričali smo pet sati o budućnosti i mogućnostima", ispričao je Simić.


tagovi

ac milanMilanJan Karlo SimićStefano Pioli

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara