Migel Borha, napadač Juniora iz Barankilje (©AFP)
Migel Borha, napadač Juniora iz Barankilje (©AFP)

Simultanka Migela Borhe, Zapata srušio Zelene iz Medeljina (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.04.21. | 05:09

Tolima najbliža polufinalu posle prvih četvrtfinalnih utakmica plej-ofa kolumbijske Aperture. Najbolji tim u ligaškom delu sezone Atletiko Nasional poražen u Bogoti. Potop timova iz Kalija

Ligaški deo sezone u kolumbijskoj Aperturi pucalo je od neizvesnosti, a i u plej-ofu drama je na pomolu. Tolima je najbliža plasmanu u polufinale pošto je u prvom meču na svom stadionu pobedila Deportivo iz Kalija sa 3:0. Posao domaćina olakšalo je isključenje fudbalera gostiju Karlosa Roblesa, a Tolima je u finišu postigla dva gola i sa velikom prednošću putuje u Kali.

Prve mečeve četvrtfinala obeležio je sjajni kolumbijski napadač Migel Borha. Nekadašnji golgeter Palmeirasa postigao je dva gola i imao asistencije u pobedi Juniora u Barankilji protiv Independijente Santa Fe sa 3:1. Ova dva tima su odigrala meč pre četiri dana u Kopa Libertadoresu, takođe u Barankilji. Tada nije bilo pobednika – 1:1. Ovoga puta Ajkule su dominirale i sa dva gola viška putuje na revanš u Bogotu. Borha je potvrdio da je verovatno najbolji igrač u Kolumbiji. Prvo je u 30. minutu lepo vratio povratnu loptu ka Luisu Gonzalezu koji sa 20 metara pogađa mrežu Santa Fea.

Izabrane vesti

Ponedeljak, 23.00: (2,60) Himnasija La Plata (3,05) Njuels (2,70)

Samo što je počelo drugo poluvreme Fuentes je kao na tacni dao loptu ka Borhi, a njemu nije bilo teško da sa sedam, osam metara prevari golmana Kasteljanosa. Samo šest minuta kasnije, Borha koristi grešku jednog odbrambenog fudbalera gostiju i postiže drugi pogodak na meču.

Nadu gostima iz prestonice dao je Žejson Palasios. Domaćini su meč završili sa desetoricom. U 66. minutu isključen je Marlon Pijedraita. Ipak, uspele su Ajkule da odole i imaju lepu prednost pred revanš.

Da je šampionat u Kolumbiji veoma neizvestan govori i podatak da je najbolji tim u ligaškom delu sezone Atletiko Nasional poražen u prvom četvrtfinalnom meču u Bogoti od Ekidada sa 1:0. Zelene iz Medeljina srušio je Hansel Orlando Zapata u 66. minutu. Dvostruki šampion Južne Amerike imao je veći posed lopte, ali nijednom nije šutirao u okvir gola domaćina.

Kostarikanac na klupi Atletiko Nasionala Aleksandre Gimarais je ostavio na klupi iskusnog napadača Džefersona Dukea. Najbolji strelac ligaškog dela sezone sa 11 golova ušao je u nastavku susreta, ali nije ovo bilo veče gostiju. Ekipa iz Medeljina igra ove sezone i Kopa Libertadores, ali ima aktivan rezultat pred revanš na svom stadionu Atanasios Žirardot gde će pokušati da nadoknadi gol minusa i opravda ulogu prvog favorita za titulu.

Podsetimo, u prvom meču četvtfinala u subotu, Miljonarios je u Kaliju pobedio Ameriku sa 2:1 i stigao blizu plasmana u polufinale. Crveni đavoli su prošle sezone bili šampioni Klausure, a sada se nalaze na korak do eliminacije već u prvoj rundi plej-ofa.

KOLUMBIJA, APERTURA - ČETVRTFINALE PLEJ-OFA (PRVE UTAKMICE)

Subota

Amerika Kali - Miljonarios 1:2 (0:1)

/Kabrera 53 - Uribe 13, Arango 80/

Nedelja

Junior - Independijente Santa Fe 3:1 (1:0)

/Gonzalez 30, Borha 48, 54 - Palasios 56/

Ponedeljak

Tolima - Deportivo Kali 3:0 (1:0)

/Estupinjan 39, Albornoz 84, Kampaz 87/

Ekidad - Atletiko Nasional 1:0 (0:0)

/Zapata 66/


tagovi

JuniorIndependijente Santa FeKolumbijaKolumbija 1Atletiko NacionalDeportes Tolima

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara