Sindikat fudbalera: Napredak nezakonito dao otkaze igračima, pa povukao odluku

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.10.20. | 16:05

„Svesni su kakve bi bile posledice“, kažu u SFPN

Umalo nova afera u srpskom fudbalu. Ovog puta bi u centru bio Napredak, koji nije bio poznat po tim mutnim radnjama u prethodnom periodu.

Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost (SFPN) objavio je u saopštenju na društvenim mrežama šta se dešavalo u kruševačkom klubu u prethodnih dvadesetak dana.

Izabrane vesti

„FK Napredak iz Kruševca je pokušao nezakonito i bez pravnog osnova da se reši nekolicine igrača, vršeći na igrače pritiske koji nisu primereni imenu i tradiciji pomenutog kluba.

Dana 14. 9. 2020. uručili su igračima upozorenja pred otkaze koji nisu sadržali ni minimum uslova za otkaz radnog ugovora, zbog nesporne i lako dokazive činjenice da povrede radnih obaveza nije ni bilo.

Dana 22. 9. 2020. klub je uručio igračima jednostrane raskide ugovora.

SFPN je sa svojim pravnim timom odmah reagovao i obratio se klubu zvanično. Danas je stigao dopis da klub stavlja van snage prethodno uručene otkaze i pozvao igrače da se vrate u klub. Zašto je to uradio klub, logično je zbog toga jer su svesni posledica koje bi usledile.

Zbog svega navedenog obaveštavamo sve naše članove da ukoliko budu dobijali ponude od FK Napredak iz Kruševca, da nas odmah obaveste kako bismo im unapred pružili svu neophodnu pravnu zaštitu, da bi izbegli eventualne neprijatnosti i probleme“, stoji u saopštenju Sindikata Nezavisnost.


tagovi

Napredak Kruševacsindikat NezavisnostSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara