Deklan Rajs (© Reuters)
Deklan Rajs (© Reuters)

Šišanje se nastavlja: Mančester pristaje da plati 117.000.000 evra za Deklana Rajsa

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.09.21. | 13:26

Kao zamenu za Pola Pogbu

Kao što navijači na nekoliko britanskih stadiona skandiraju „Kad Sveci marširaju“, tako bi komotno ostatak sveta mogao da gleda ka Ostrvu i peva: „Kad Englezi pretplaćuju“. I bili bi u pravu, jer ako neko zna da podigne cenu fudbalerima onda su to premijerligaši.

Poslednji nagoveštaj takvog scenarija stiže sa Old Traforda. Čelnici Mančester junajteda skiciraju plan za naredno leto koji podrazumeva kupovinu Deklana Rajsa. Zakucali su Crveni đavoli na vrata Vest Hema, dobili odgovor da njihov prvotimac košta 117.000.000 evra, vratili se kućama i odlučili da ga – napadnu.

Izabrane vesti

Igrača koji nikad nije igrao za ekipu koja se bori za trofeje. Nikad nije osetio šta znači takimičiti se u Ligi šampiona, čak ni u Ligi Evrope. Mada, igrača kome selektor Geret Sautgejt bezgranično veruje čim mu je od marta 2019. redovan na spiskovima, a na minulom Prvenstvu Evrope starter na svakoj od sedam utakmica.

Da li je to dovoljno da u perspektivi bude skuplji od Romelua Lukakua, Kevina de Brujena, Virdžila van Dajka, Pjera Emerika Obamejana, kad su pomenuti asovi potpisivali za Čelsi, Siti, Liverpul i Arsenal? Mnogima deluje kao pokušaj hajpa još jednog Engleza, kakav se ne tako davno dizao u slučajevima Danija Drinkvotera, Rosa Barklija, skorije Bena Čilvela, u minulom prelaznom roku Džeka Griliša ili Bena Vajta.

Ko zna, možda Deklan Rajs bude presudni faktor Mančestera, ako uopšte potpiše za Junajted, koji ga je identifikovao kao zamenu za Pola Pogbu. Francuski reprezentativac je ušao u poslednju godinu ugovora, ne želi da obnovi saradnju, već će naredno leto sačekati kao slobodan igrač i sam sebi omogućiti povoljniju pregovaračku poziciju, bilo sa Pari Sen Žermenom, bilo sa Real Madridom.

I Rajs je saopštio čelnicima Vest Hema da ne želi novi ugovor, postojeći ističe juna 2023, pa su Čekićari zacepili cenu od 117.000.000 evra. Pretpostavlja se da oteraju udvarače. A ispostavilo se da je Mančester junajted baš zagrizao.

Kako kažu, dok je ovaca biće i vune... A Mančester junajted je na preseku od poslednjih pet godina u minusu 200.000.000 evra, kad se obračuna novac koji se slio u kasu od prodaja igrača, sa izdvojenim za novajlije. I – nije kraj.



tagovi

Mančester JunajtedVest HemDeklan Rajs

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara