Abdulaja Sise (© FK Partizan)
Abdulaja Sise (© FK Partizan)

Sise je igrač za Partizan, a Popović i Stojković idealna kombinacija golmana

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.08.20. | 13:39

Savo Milošević o gostovanju u Novom Pazaru

Aleksandar Popović za male – Vladimir Stojković za velike. Ideja da mladi golman brani većinu superligaških, a veteran susrete u Evropi, večiti derbije i one jačeg intenziteta počela je da se realizuje u Kruševcu. Partizan je promenio čuvara mreže, ali promocija talenta iz „klase 1999“ ne znači da je nekadašnji reprezentativac smenjen.

Uskoro će kvalifikacije za Ligu Evrope i najkasnije tad će se kapiten naći na terenu. Štaviše, trener crno-belih Savo Milošević objasnio je da mu se sviđa što u ekipi ima golmane koje razdvajaju bezmalo dve decenije.

Izabrane vesti

Popović je u Kruševcu, ranije na pripremama, kao i na kraju prošle sezone, pokazao da na njega možemo da računamo. Da li će braniti celu ligu? Ne zaboravite da i dalje imamo kapitena Stojkovića, ozbiljno i na njega računamo. Pre će deliti minutažu ove sezone, s obzirom da Popović spada u kategoriju „bonusa“. Svakako će Aleksandar dobiti više šansi nego ranije, opravdao je poverenje, budućnost je kluba, a idealna je kombinacija da imamo jednog mladog i drugog iskusnog golmana. Biće dosta psihološki težih utakmica od one sa Napretkom i sutrašnje sa Novim Pazarom“, otkriva Milošević na kojim duelima će Stojković među stative.

Na suprotnom kraju terena – gužva. Ako se gleda isključivo meč pod Bagdalom, Takumi Asanu ne prija dejstvovanje po desnoj strani, dok je Filip Stevanović profilisan na levoj. Izazov za struku Partizan?

„Obojica mogu da igraju na obe strane, samo je stvar taktičkih zamisli. Često smo ih menjali tokom utkamica, ako procenimo da je opasnije po protivnik. Verovatno će nas Novi Pazar sačekati sa trojicom pozadi, kao i Napredak u prvom kolu“.

Za susret druge runde ne konkurišu Maki Banjak (čekaju se papiri za registraciju) i Lazar Marković (povredio se u Kruševcu).

„Srećom, nije ozboljno. Lazaru je dosta bolje. Dobio je jak udarac, videćemo kad splasne otok i pregledamo ga magnetnom rezonancom o čemu je reč. Za Novi Pazar nije u kombinaciji“.

Bojan Ostojić je nosio traku u Kruševcu. Reklo bi se da je postao novi kapiten.

Interna stvar kluba. Ne bih delio sa javnošću“.

Crno-bele će u gradu na Jošanici sačekati Abdulaja Sise. Gvinejac je bio na probnom radu kod Miloševića, potom potpisao na godinu dana baš za Pazarce na poziciji desnog beka će se nameriti na Sejdubu Sumu (preporučio ga) i društvo.

Vidim da su ga Pazarci doveli delom i zbog mog pozitivnog mišljenja. Sise ima kvalitet za Partizan, ali je problem angažovanju bio u broju stranaca. Za nas Abdulaja nije bio moguća opcija u ovom trenutku, ali je odličan momak, kvalitetan igrač, izuzetan profesionalac, drago mi je što je ostao u našoj ligi“.

Parni valjak će, baš kao i u subotu, igrati naspram tradicije. Od šest ligaških gostovanja u Novom Pazaru dobio je samo jedno. Priželjkuju u Humskoj da Savo Milošević pregrmi duel na Gradskom stadion.

„Suština je šta ćemo raditi na planu koncentracije, trke, agresije i voljnog momenta. Očekujem da trkački budemo raspoloženiji. Na premijeri smo bili ispod svakog nivoa, što je razumljivo s obzirom na „teške nobge“, mada nisam očekivao baš u toj meri. Moramo da popravimo dosta stvari. Čeka nas težak posao, drugo vezano gostovanje još jednoj ekipi koja tradicionalno dobro igra sa Partizanom na svom stadionu. Veći deo utakmice će zavistiti od nas, nadam se boljem ulasku u meč nego u Kruševcu“.

Uz bitan podatak: na tribinama neće biti gledalaca.

Može malo da olakša situaciju, opšte je opoznato da je domaći teren svetinja, u svakom smislu, najviše zbog navijača. Novi Pazar neće imatu tu prednost, međutim, nije je imao ni Napredak, pa nam je napravio veliki problem. Sve je to teorija“, sleže ramenima trener crno-belih.



tagovi

Savo MiloševićAbdulaj SiseFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara