Haland slavi gol za 3:0 (©Reuters)
Haland slavi gol za 3:0 (©Reuters)

Siti je za Bajern superteška kategorija: Ošamućeni Upamekano omogućio Halandu slatku osvetu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 11.04.23. | 22:53

Englezi putuju u Minhen sa tri gola prednosti

Sudar titana ove kišne večeri u Mančesteru više je podsećao na bokserski duel teškaša protiv nekoga iz perolake kategorije. Navikli su Mančester siti i Bajern Minhen da melju svoje rivale, posebno Bavarci koji kada namirišu slabost suparnika često ne mogu da se zaustave, ali ovaj put oni su bili žrtva jačeg. Mnogo jačeg i po viđenom večeras, ali i u nekim ranijim mečevima nemačkog giganta ove sezone, teško je poverovati da će Bajern uspeti za osam dana u Minhenu da nadoknadi tri gola zaostatka.

Prelep pogodak Rodrija, pa poklon Upamekana začinjen majstorskim dodavanjem Griliša petom i na kraju osvetnički gol Halanda doneli su Građanima velikih 3:0 i jednom nogom ih uveli u polufinale Lige šampiona.

Izabrane vesti

Nezadovoljni kako im je tim izgledao i međusobnim odnosima igrača i Julijana Nagelsmana, na Alijanc areni odlučili su da tokom martovske reprezentativne pauze promene trenera. Poverenje je ukazano Tomasu Tuhelu, ali šok terapija (još) ne deluje. Debitantski meč nekadašnjeg trenera Borusije Dortmund, Pari Sen Žermena i Čelsija delovao je obećavajuće. Upravo u velikom nemačkom derbiju slavio je 4:2 protiv bivšeg kluba, ali ispostavilo se to kao samo privid odličnog poteza Bajernove uprave. Već u narednoj utakmici Bajern je eliminisan iz nacionalnog kupa od Frajburga (1:2), zatim je istog rivala u prvenstvu savladao neubedljivih 1:0, a onda se dogodio večerašnji debakl.

Nisu Bavarci delovali loše večin delom meča, iako su bili u rezultatskom zaostatku nakon sjajne "praćke" Rodrija u 27. minutu. Pomračenje je usledilo tek u poslednjih dvadesetak minuta, nakon što je Dajo Upamekano potpuno izgubio koncentraciju. Iz greške u grešku išao je francuski reprezentativac, nesporno jedan od najboljih štopera današnjice, ali večeras poput početnika. A, nije Tuhel imao pravo rešenje na klupi usled povrede Lukasa Ernandeza.

Jedan od poklona koje je nesigurnim reakcijama Francuz dao domaćinima iskoristio je Džek Griliš u 70. minutu. Uspeo je da mu ukrade loptu pred kaznenim prostorom Bajerna, zatim je petom prosledio do Halanda, a Norvežanin nesebično asistirao Bernardu Silvi.

Pregledom stanja na terenu poput vojnika kog je kapetan poslao u izvidnicu Haland je uočio Portugalca kako utrčava iz drugog plana, podigao loptu i omogučio mu da se iz trka udarcem glavom upiše u strelce. Doduše, mogao je i Jan Zomer bolje da interveniše u toj situaciji, ali na velikim mukama bio je Švajcarac večeras, posebno u drugom poluvremenu, tako da mu se nema šta mnogo prigovoriti za tri primljena gola. Posebno je kod trećeg bio najmanje kriv, kada je Džon Stouns požrtvovanim skokom uspeo da proigra usamljenog Halanda.

Iskoristio je Norvežanin zicer koji mu se ukazao u 77. minutu i potpisao svoju prvu takmičarsku pobedu nad Bajern Minhenom nakon sedam poraza. Da slede bolji dani nego što ih je imao noseći dres Borusije Dortmund nagovestio je Erling Haland tokom leta, kada je bio jedini strelac u prijateljsko meču ova dva kluba.

Rezultat utakmice ne govori tako, ali imao je i Bajern svoje šanse. Gosti su prvi zapretili u meču, kada je Ruben Dijas odličnom intervencijom uspeo da blokira šut Musijale. Samo dva minuta kasnije Siti je poveo, ali se u finišu prvog poluvremena probudio Leroj Sane. Imao je odličan šut u nadoknadi prvog dela, pa još dva pokušaja početkom drugog. Nedugo po povratku sa odmora Edersonu su pretili i De Liht i Koman nakon prekida. Činilo se u tim trenucima da ćemo dobiti ono što se očekivalo: neizvesnu borbu ne samo do kraja ovog meča, već i revanša, ali onda je na scenu stupio Upamekano. Dezorijentisan, neprecizan u dodavanjima, slab na lopti...

Srećom po domaćine i za nevericu u taboru nemačkog šampiona.

Iako se ne smeju potcenjivati, činjenica je da su Bavarci na kolenima i da će se teško vratiti u borbu. Prvenstveno zbog toga što je trener nov, a vremena za sprovođenje ideja koje ima nema mnogo do 19. aprila.

LIGA ŠAMPIONA - ČETVRTFINALE (PRVI MEČ)

MANČESTER SITI - BAJERN MINHEN 3:0 (1:0)

/Rodri 27, Silva 70, Haland 77/

Mančester

Stadion: Etihad

Sudija: Hezus Hil (Španija)

Žuti kartoni: Silva (Mančester Siti), Dejvis, Pavar (Bajern)

LIGA ŠAMPIONA, ČETVRTFINALE

Utorak

Benfika - Inter 0:2 (0:0)

/Barela 51, Lukaku pen 82/

Mančester Siti - Bajern Minhen 3:0 (1:0)

/Rodri 27, Silva 70, Haland 77/

Sreda

21.00: (2,90) Milan (3,10) Napoli (2,80)

21.00: (1,80) Real Madrid (3,60) Čelsi (5,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga šampionaBajern MinhenMančester SitiDajo Upamekano

Obaveštavaj me

Man. Siti
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara