©Reuters
©Reuters

Siti na Marakani bez Halanda, De Brujnea i Dokua, Gvardiola: Da odbranimo šta smo dosad uradili

Vreme čitanja: 4min | pon. 11.12.23. | 09:44

Građani u utorak dolaze u srpsku prestonicu, a na stadionu Rajko Mitić će trenirati u vreme odigravanja meča (18.45). Prethodno će se Đozep Gvardiola pojaviti na konferenciji za medije

Mančester Siti u specifičnoj situaciji dočekuje okršaj sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona (sreda, 18.45) na stadionu Rajko Mitić, mada nema nikakve dileme da je Đozepu Gvardioli u ovom trenutku najmanji fokus na utakmici sa srpskim šampionom. To je uostalom i moglo da se očekuje, s obzirom na to da Građane u subotu očekuje izuzetno važan okršaj u Premijer ligi sa Kristal Palasom, a potom i odlazak u Džedu na Svetsko prvenstvo za klubove. U grupi G Lige šampiona su već osigurali prvo mesto i povlašćen status na žrebu, tako da bi šef struke Građana gostovanje u Beogradu mogao da iskoristi da odmori nosioce igre svog tima.

Ipak, poznato je da Katalonac uvek ispoštuje svakog protivnika, pa nema sumnje da će maksimalno ozbiljno spremiti meč, bez obzira na na to za kojih startnih 11 se bude odlučio. Ono što je izvesno, publika na stadionu Rajko Mitić neće biti u prilici da vidi asove kao što su Erling Haland i Kevin de Brujne, a najverovatnije (barem ne od starta meča, prim. aut.) ni mladu zvezdu Žeremija Dokua. Cilj Građana je da Haland i Doku budu spremni možda već za naredni meč u Premijer ligi, a pre svega za premijerni okršaj u Džedi koji je zakazan za 19. decembar.

Izabrane vesti

De Brujneov status u ovom trenutku nepoznat. Belgijski as nije igrao od 11. avgusta i okršaja sa Barnlijem u Premijer ligi, kada je doživeo povredu tetive. Dobra vest za Gvardiolu je bilo to što se u petak konačno vratio treninzima, ali je povratak u takmičarski ritam proilično dugačak proces, tako da niko na Etihadu nema nameru da požuruje njegov ulazak u žestok ritam.

"Počeo je da trči, ali nijednom nije trenirao u grupi. Svetsko prvenstvo za klubove je za dve nedelje, možda je malo rano, ali nisam siguran. Kevin je jako važan za nas, ali on je nažalost imao tešku povred pre tri-četiri meseca. Ne treba vršiti pritisak na njega. Kada se bude vratio, dočekaćemo ga raširenih ruku, ali podsetio sam tim kako smo osvojili tri trofeja prošle godine. Zaostajali smo sa Aresenalom osam ili devet bodova, ali smo se podigli uz sve probleme i povrede koje smo imali", rekao je pred utakmicu sa Lutonom Đozep Gvardiola.

Erling Haland je protiv Aston Vile dobio težak udarac u stopalo, zbog čega je propustio jučerašnje gostovanje u Lutonu. Siti je i pored velikih problema uspeo da osvoji tri vredna boda u tom meču, tako da spokojan dolazi u Beograd. Cilj da Norvežanin bude potpuno spreman u što kraćem vremenskom periodu, a ostaje da se vidi da li će ugrabiti i neki minut protiv Kristal Palasa naredne subote.

"Nije slomio stopao, već dobio udarac. Moramo da pratimo iz dana u dan, iz nedelje u nedelju. Mogao bi da bude spreman za Kristal Palas, a nadamo se da će biti spreman za Saudijsku Arabiju. On želi da bude spreman. Tokom sezone postoje povrede i suspenzije. Nakon Aston Vile nije mogao da radi kako treba, u subotu smo razgovarali i reako mi je da se oseća mnogo bolje. Možda će biti spreman za Kristal Palas", rekao je Katalonac.

Povratak Žeremija Dokua se očekuje za oko nedelju ili dve dana, što znači da bi mogao da bude spreman za Džedu, ali se ne isključuje mogućnost da zaigra i protiv Palasa. Pojedini ostrvski mediji ga najavljuju i na klupi protiv Crvene zvezde, ali je veliko pitanje koliko je to realno u ovom trenutku. Pogotovo što Gvardiola ni u ovoj situaciji ne pokazuje veliku spremnost da rizikuje, niti ima prevelike potrebe za to.

"U pitanju je mišić. Nije veliki problem kao što je De Brujne, ali razmišljamo o tome koliko eskplozivan na terenu, tako da moramo da budemo pažljivi. Možda za nedelju ili dve dana bude spreman da igra", dodao je Gvardiola.

U ovom trentku ne može pretpostaviti za koji će se sastav odlučiti strateg Mančester Sitija u Beogradu, ali se zna da je Hulijan Alvarez praktično jedina preostala opcija u špicu napada, mada bi moglo da se dogodi da Gvardiola isproba sistem sa nekom lažnom devetkom. Veruje se da će Mateus Nunes dobiti priliku od starta meča u manevru Građana.

"Savladali smo Luton, najvažnija stvar za našu dinamiku su pobede. Sada idemo u Beograd da odbranimo ono što smo uradili u grupnoj fazi Lige šampiona. Potom igramo sa Kristal Palasom, pa idemo u Saudijsku Arabiju", poručio je Gvardiola.

Froma prvaka Evrope u ovom trenutku nije blistava, ali Katalonac kao da smatra da je njegovom timu u ovom trenutku to i potrebno.

"Velike timove karakterišu ovakve situacije. Ne volim da pobeđujemo sa 4:0 mnogo utakmica zaredom. Moramo da zaboravimo ljude koji govore da je bi trebalo da bude 7:0 za nas protiv Lutona na ovakvom terenu. Ne zanima me da li je rezultat važan za druge, pobeda je značajna za nas", dodao je trener Mančester Sitija.

Građani u utorak dolaze u Beograd, a na stadionu Rajko Mitić će trenirati u vreme odigravanja meča (18.45). Prethodno će se Đozep Gvardiola pojaviti na konferenciji za medije na najavećem srpskom stadionu.


tagovi

Pep GvardiolaErling HalandŽeremi DokuKevin de Brujne

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara