Siti preživeo Gudison, rukavica u lice Liverpulu u njegovom gradu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.02.19. | 22:41

Sada su Građani i Redsi poravnati na vrhu tabele Premijer lige, s tim što ekipa Pepa Gvardiole ima utakmicu više

Rukavica u lice Liverpulu pobedom u Liverpulu! Mančester Siti je uspeo da preživi Gudison Park i slavi na gostovanju Evertonu s 0:2 (0:1) pogotkom Ajmerika Laporta u nadokandi prvog poluvremena te Gabrijela Žezusa nadoknadi drugog dela igre. Siti sada ima 62 osvojena boda, isto koliko i Redsi, tako da je sada pritisak postao još veći na plećima tima Jirgena Klopa. Siti je preuzeo prvu poziciju. Barem privremeno…

Građani nisu vezali dve pobede na Gudisonu od 1992. godine, ali im je to sada uspelo. Tradicionalno se tim iz Mančestera muči na gostovanju Evertonu, ali je večeras uspeo da izvuče sva tri boda. Za sve je zaslužan pogodak Laporta posle odličnog skoka. Fantastično je centrirao David Silva, a defanzivac Sitija bio na pravom mestu.

Izabrane vesti

Tokom prvog poluvremena Siti je bio taj kod koga je bila lopta. Tim Pepa Gvardiole je držao dobar ritam na teškom gostovanju. Najbolju šansu Siti je na startu imao posle pokušaja Laporta koji je i na ovoj utakmici igrao levog beka. Sjajno je skočio defanzivac Građana posle kornera, ali je lopta prohujala pored stative.

Everton je najviše stajao u bloku i trudio se da se pre svega odbrani od napada Sitija, a u napadu šta uradi. Ne može se reći da su Karamele nešto bile posebno opasno po gol Edersona. Sa druge strane, nekoliko puta je lopta upadala u šesnaesterac domaćeg tima, međutim nekako su napadači Sitija bili smušeni i nije dolazilo do realizacije. Pogodili su jednom i prečku.

Ono što je Laport propustio na startu meča nije u sam smiraj prvog poluvremena. Centaršut sa strane Davida Silve, fantastičan skok Laporta, samo je ovoga puta bio vrlo precizan. Siti je na taj način otišao na poluvreme s prednošću od 1:0.

Sigurno je Gvardioli tada pao kamen sa srca… Ali, sav posao još nije bio odrađen.

Mogao je Serhio Aguero lako da dovede Siti u veću prednost u 58. minutu kada je posle greške Pikforda šutirao makazicama, ali je lopta otišla tik pored stative. Bio bi to vrlo lep gol.

Uveo je Gvardiola i Sterlinga umesto ne toliko opasnog Sanea pa je Siti dobio oštricu napada po toj levoj strani. Videlo se to u 69. minutu kada je njegov udarac prošao malo iznad prečke. Mogao je Siti do još jednog gola u tim momentima, ali je Everton uspeo nekako da se odbrani. Međutim, problem za Karamele je bio što nisu ni blizu mogli da napadnu kako su želeli. Sudijska nadoknada je trajala sedam minuta, ali je utisak da je trajala i 77 da se ništa ne bi promenilo.

Na kraju se gol Laporta ispostavio kao odlučujući. Ovo mu je drugi gol u Premijer ligi ove sezone. Ali, vrlo bitan. Možda se na kraju ispostavi i jedan od odlučujućih u borbi za titulu. Ali, i Liverpul se pita. Liverpul koji će sada biti pod još većim pritiskom.

Gabrijel Žezus je pogotkom u nadoknadi, tačnije na samom kraju utakmice samo potvrdio pobedu svog tima. Siti ide na prvo mesto. Čeka se Liverpul...

PREMIJER LIGA - 27. KOLO (POMERENA UTAKMICA)

Sreda

Everton - Mančester Siti 0:2 (0:1)
/Laport 45+2, Žezus 90+6/


tagovi

Emerik LaportPep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara