Tijago Alkantara (©Reuters)
Tijago Alkantara (©Reuters)

Šizofrena saga Alkantara: Nemci kažu samo što nije, Englezi tvrde nije i neće

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.08.20. | 17:34

Liverpul opet aktuelan

Umeju Nemci da senzacionalistički pristupe vesti – Bild je uostalom najtiražniji tabloid Evrope – međutim nije im baš svojstveno da se frljaju neproverenim informacijama. Međutim, kad je u pitanju sudbina Tijaga Alkantare zaista je teško razlučiti šta je tačno.

U istom danu kad je Sport Bild – nedeljni sportski magazin – objavio da su Mančester Siti i Pep Gvardiola rešili da pokvare posao Liverpula, dnevni list Bild – nešto pouzdaniji izvor vesti – piše da su Redsi i zvanično otvorili pregovore oko Alkantarinog transfera na Enfild.

Izabrane vesti

Istovremeno, lokalni Liverpul Eho uverava da uopšte nije tačno da Redsi žele Tijaga u timu Jirgena Klopa, mada ovde moramo da budemo objektivni i kažemo da na osnovu bogatog iskustva listanja i jednih i drugih Bild ima značajno bolju reputaciju kad su u pitanju vesti sa transfer pijace.

A Bild piše i da se Liverpul već dogovorio sa Alkantarom i da samo treba da ubedi Bajern da spusti cenu koliko je moguće. Nemci se nadaju da će izvući celih 40.000.000 evra na ime obeštećenja, mada bi mogli da pristanu i na 30.000.000 pošto Tijagu sledećeg leta ističe ugovor.

Moguće je i da je priča o Sitiju primorala Liverpul da se ubrza, mada je Alkantara navodno odavno izabrao Enfild, a moguće je i da je Eho ipak u pravu kad tvrdi da u celoj ovoj priči nema istine. Bild je ipak uveren, sa Enfilda su zvali sportskog direktora Bajerna Hasana Salihamidžića i proces je otpočeo.

Videćemo ko je u pravu...


tagovi

Tijago AlkantaraLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Bajern
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara