Nejmar protiv Srbije (© Reuters)
Nejmar protiv Srbije (© Reuters)

Šizofrenija u Brazilu: Argentinci tretiraju Mesija kao Boga, Portugalci Ronalda kao kralja, a mi se molimo da Nejmar slomi nogu

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.11.22. | 10:32

„Ova zemlja ne zaslužuje njegov talenat“, smatra Rafinja

Centralna tema u Brazilu nisu ni igra, ni rezultat sa premijere Svetskog prvenstva, već skočni zglob desne noge Nejmara. Prva zvezda Titeove selekcije zbog povrede na meču sa Srbijom neće biti u prilici da igra preostala dva susreta grupne faze, što je odmah iniciralo zabrinutost u ovoj južnoameričkoj državi.

Uticajni Globo ešporte podsetio je da je šesti put u karijeri Nejmar pretrpeo povredu desnog članka, a da mu je to ukupno 27. put da mora na kraću ili dužu pauzu otkako se iz Santosa otisnuo u evropski fudbal. Ima tome evo već deveta godina.

Izabrane vesti

Nejmar je šepajući napustio teren u 79. minutu okršaja sa Orlovima, a precizni statističari su prebrojali da je dotad fauliran čak devet puta. Od 12 prekršaja koje su igrači tima Dragana Stojkovića napravili u četvrtak čak tri četvrtine su bile nad asom Pari Sen Žermena. Mada nama – i ne samo nama – sa strane izgleda da se često previija i bespotrebno proverava mekoću trave, Nejmar je očigledno toliko uticajan za Brazilce, da se već pitanju kako će bez njega.

Uostalom, što se prekršaja tiče, upravo ih je Nejmar najviše iznudio na prethodnom Mundijalu, računajući pojedinačni meč (sa Švajcarskom, deset), a i u dosadašnjem toku takmičenja u Kataru je fudbaler koga su protivnici najčešće zaustavljaju (Srbi, devet). Poređenja radi, prvi sledeći na listi je zaradio pet faulova.

Evo kompilacije prekršaja nad Nejmarom...

Otuda je razumljiva briga u brazilskoj svlačionici kako će u nastavku turnira, makar dok ne počnu eliminacione borbe, bez Nejmara, iako izgleda da ne dele baš svi takav stav. Da ima ljudi u otadžbini kojima se ne dopada izležavanje ofanzivca PSŽ-a, spremnih da ostavljanjem komentara na društvenim mrežama kreiraju sliku u javnosti i iziritiraju pojedine Nejmarove kolege.

Tako se posle vesti da će Nej morati da propusti naredne dva meča oglasio njegov saigrač, Rafinja.

Navijači Argentine tretiraju Mesija kao boga; portugalski navijači doživljavaju Ronalda kao kralja; brazilski se mole da Nejmar slomi nogu“, napisao je krilni napadač Barselone.

Brazil će bez Nejmara morati u ponedeljak protiv Švajcarske i u poslednjem kolu Grupe G sa Kamerunom. A da li će taj odijum pojedinaca prema njemu u međuvremenu utihnuti teško je konstatovati.

Najveća greška Nejmarove karijere je što je rođen u Brazilu. Ova zemlja ne zaslužuje njegov talenat“, dodao je Rafinja i dodatno uzburkao duhove.

Mada, ima i druga strana medalje: Nejmar nije ni izbliza uradio za fudbal koliko Mesi i Ronaldo.


tagovi

NejmarRafinjaFudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija BrazilaMundijalKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara