Sjajan derbi u Bosni: Borac dva puta vodio, Englez sa dva gola krunisao Sarajevo

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.12.20. | 19:17

Na kraju 2:2 u Banjaluci

Ne govorimo o kvalitetu fudbala, ali veliki derbi Bosne i Hercegovine, između Borca i Banjaluke, imao je sadržaj dostojan velikih evropskih liga. Domaćin je dva puta vodio, nagovestio da bi mogao da uzdrma tron i hegemoniju Bordo tima, ali je Sarajevo preživelo zahvaljujući sposobnostima Matijasa Fanima. Nekadašnji mladi reprezentativac Engleske, pristigao iz redova Mladosti iz Doboja, je sa dva gola praktično ponovo stavio krunu na glavu igračima i stručnom štabu Sarajeva.

Sa bodom iz Banjaluke (2:2), Sarajevo je ostalo na šest koraka ispred Željezmničara, dok je na minus deset ostao banjalučki Borac. Dovoljno za veliku zalihu i već osiguranu jesenju titulu. Veliku priliku propustili su domaći da uhvate možda poslednji voz kada je u pitanju borba za šampionsku titulu.

Izabrane vesti

Borcu nije vredela ni činjenica da su od 72. minuta imali igrača više pošto je u 72. minutu zbog drugog žutog kartona isključen Anel Hebibović.

Imalo je šta da se vidi u Banjaluci ovog popodneva. Sarajevo je bilo bolji rival u uvodnoj fazi meča, i verovatno želelo svim silama da ekspresno overi titulu. Borac je postigao pogodak iz prvog pravog napada. Igrao se 19. minut kada je Jovo Lukić došao do lopte u šesnestercu gostiju, pravovremeno upošljava Zilkića za 1:0.

Sarajevo je imalo loptu više u nogama, ali se ništa značajno nije dešavalo do 59. minuta. Tada je počeo rasplet velikog derbija. Englez Fanimo je najavio veliko veče, pošto je pogodio zicer i lako prevario Bojana Pavlovića. Mnogo napada Sarajeva kreirao je Fanimo. Upravo je Englez izblokiran u 64. minutu kada je sevnula kontra Borca. Na kraju je pogodio Stojan Vranješ.

Sve je naslućivalo da će Borac izdržati do kraja. Igra Sarajeva se u dobroj meri raspala, međutim Borac se previše povukao. Dao je loptu u noge igračima Sarajeva što su oni kaznili. Tačnije, uradio je to Famino.  



tagovi

Borac Banja LukaStojan Vranješ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara