Skamaka zvanično u Vest Hemu: Sanjao sam Premijer ligu, savršen klub za mene

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.07.22. | 00:14

Italijanski napadač zadužio sedmicu Čekićara

Saga oko Đanluke Skamake definitivno je okončana nakon što je italijanski napadač večeras i zvanično postao novi fudbaler Vest Hema. Fudbaler koji se dovodio u vezu sa brojnim klubovima, među kojima je bio i Pari Sen Žermen, karijeru će nastaviti u redovima Čekićara koji su za njegov angažman bili prinuđeni da odvoje 42.000.000 evra (36.000.000 fiksno + 6.000.000 kroz bonuse + 10 posto novca od naredne prodaje). Skamaka je na ovaj način doneo rekordno obešrećenje klubu iz Ređo Emilije i nadmašio prodaju Manuela Lokatelija (25.000.000 + 12.500.000) koji je avgusta prošle godine prešao u Juventus.

U smiraj dana londonski klub ozvaničio je kapitalni transfer koji se nadovezao na angažman Renovog defanzivca Najefa Agerde, golmana Alfonsa Areole otkupljenog od Pari Sen Žermena i dolazak Flina Daunsa iz Svonsija.

Izabrane vesti

"Vest Hem Junajted sa zadovoljstvom objavljuje da je potpisao ugovor sa italijanskim centarforom Đanlukom Skamakom. Ovaj 23-godišnjak je sa Čekićima potpisao petogodišnji ugovor, sa opcijom produženja za još godinu dana", navedeno je u objavi člana Premijer lige.

Zadovoljstvo, sa druge strane, nije skrivao ni Skamaka koji je zadužio dres sa brojem sedam.

"Zaista sam uzbuđen što sam postao deo Vest Hema. Dugo sam čekao ovaj trenutak, bio mi je san da zaigram u Premijer ligi. Osećam da je ovo savršen tim za mene. Pokazali su da me zaista žele i kada sam razgovarao sa menadžerom odmah je došlo do obostranog razumevanja. Jedva čekam da zaigram i pokažem navijačima šta mogu u dresu Vest Hema, nadam se da ćemo se voleti", kazao je Italijan.

Londonski klub je angažmanom Skamake zaoštrio konkurenciju u napadu gde je najisturenija pozicija do sad pripadala Mihaelu Antoniju, a strateg Dejvid Mojes naglasio je značaj novog pojačanja.

"Već neko vreme pokušavamo da proširimo opcije i pojačamo snagu napada, oduševljeni smo ušto smo je Skamaka zaoštrio konkurenciju. Dolazi sa odličnim preporukama i radujemo se saradnji sa njim. On je mladi centarfor sa zaista svetlom budućnošću pred sobom", kazao je strateg Vest Hema.

Podsetimo, dugo je pol poziciju u trci za Skamaku držao Pari Sen Žermen, ali je ponuda iz prestonice Francuske bila ispod minimalnih zahteva Sasuola te je činjenicu da su se pregovori odužili iskoristio Vest Hem i doveo igrača koji je u prethodnoj sezoni na 38 utakmica postigao 16 pogodaka za zeleno-crne.


tagovi

Đanluka SkamakaVest Hemsasuolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara