Pedro (©Reuters)
Pedro (©Reuters)

Skandal u Flamengu: Trener šamarao i tukao Pedra, pa dobio otkaz

Vreme čitanja: 4min | čet. 03.08.23. | 19:05

Aktuelni prvak Južne Amerike u čudnoj atmosferi dočekuje Olimpiju iz Asunsiona (petak, 02.00) u prvom meču osmine finala Kopa Libertadores

Aktuelni šampion Južne Amerike Flamengo nije baš bio preterano uverljiv u grupnoj fazi Kopa Libertadores. Domogao se osmine finala, ali tek sa druge pozicije u Grupi A (iza Rasing Kluba) zbog čega ga čeka nešto teži posao u osmini finala. U noći između četvrtka i petka dočekaće u svom Rio de Žaneiru Olimpiju iz Asunsiona.

Forma je dobra, atmosfera oko kluba takođe, ali u svlačionici nije baš bajno. Posle utakmice sa Atletiko Mineirom (2:1) prošlog vikenda izbio je veliki skandal u Rio de Žaneiru. Centarfor crveno-crnih Pedro, kojeg je trener Horhe Sampaoli u drugom poluvremenu želeo da uvede u igru, odbio je da ode na zagrevanje. Ostao je na klupi do kraja.

Izabrane vesti

Možda bi to sve nekako i prošlo, da posle utakmice kondicioni trener Pablo Fernandez nije potpuno pobesneo i izgubio kontrolu. Kako prenose brazilski mediji, u svlačionici je lupio tri šamara Pedru, a zatim ga udario i pesnicom.

Iako se kasnije javno izvinio, Fernandez je dobio otkaz. Međutim, nije se sve na tome završilo. Pedro je odbio posle toga da dođe na trening u ponedeljak, vadio se na to da ga boli zub. Zbog svega toga, veliko je pitanje da li će napadač koji je na 192 meča u dresu Flamenga postigao 93 pogotka uopšte da bude u protokolu za meč osmine finala Kopa Libertadores.

02.00: (1,20) Flamengo (6,75) Olimpija (14,0)

Pedro kod Sampaolija nije baš uvek prva opcija, češće ulazi u igru kao rezerva Gabrijela Barbose. Ipak, učestvuje u gotovo svakom meču, pa je ukupno ove sezone odigrao 35 utakmica i postigao 22 pogotka. Od toga u domaćem šampionatu četiri, dok je u Kopa Libertadoresu na šest utakmica grupne faze dao tri gola, uz jednu asistenciju.

Mogao bih da pričam ovde o tome kako sam dobio samo po nekoliko minuta na poslednjih nekoliko utakmica, ali ono što se desilo je mnogo ozbiljnije od bilo čega što je moglo unutar one četiri linije. Plašljivo, bez ikakvog razloga, napadnut sam. Udaren sam u lice od strane Pabla Fernandeza, člana Sampaolijevog stručnog štaba. Taj fizički napad je presedan, nadmašuje svu psihičku torturu koju sam trpeo u poslednjih nekoliko nedelja. Neko ko misli da ima pravo da napadne drugu osobu ne zaslužuje da dobije više nikada poštovanje. Prošao sam kroz mnogo izazova ovde u Flamengu, ali ništa ne može da se meri sa tim bezobrazlukom. Neka bog oprosti osobi koja misli, u sred 2023. godine, da fizička agresija može da reši bilo kakav problem. Hvala Isusu na lekcijama, okrenuću drugi obraz. Tata i mama, hvala vam na obrazovanju koje ste mi priuštili“, napisao je Pedro na svom Instagram nalogu.

Pedro je inače aktuelni reprezentativac Brazila, bio je i na Mundijalu u Kataru, na kojem je zabeležio dva nastupa. Ukupno je odigrao šest mečeva za Brazil, zaključno sa prijateljskim utakmicama sa Gvinejom i Senegalom u junu, a postigao je jedan gol.

Može se reći da je Flamengo imao sreće na žrebu za nokaut fazu, pošto je izbegao timove poput Palmeirasa, Boke Juniors ili aktuelnog osvajača Kopa Sudamerikane Independijente del Valje. Olimpija jeste jaka ekipa, ali pobednik je jedne od najslabijih grupa. Osvojila je 14 bodova u konkurenciji kolumbijskog Atletiko Nasionala, argentinskog drugoligaša Patronata i Melgara iz Perua. Poređenja radi, Flamengo je imao 11 bodova u grupi, bio je bolji od Njublensea i Aukasa.

Olimpija je užasno otvorila paragvajsku Klausuru, posle prva četiri kola ima samo jedan poen. I to je vezala tri poraza, posle čega je prvi bod uzela sa novim trenerom Fransiskom Arseom na klupi. Odigrala je prošle subote 1:1 sa Trinidenseom. Nisu crno-beli iz Asunsiona preterano blistali ni u Aperturi, okončali su je tek na šestoj poziciji, sa čak 20 bodova manje od šampiona Libertada.

Flamengo je u brazilskoj Seriji A loše startovao, ali posle smene trenera i dolaska Sampaolija na klupu se preporodio. Okršaj sa Paragvajcima dočekuje sa nizom od 10 uzastopnih utakmica bez poraza u svim takmičenjima (osam pobeda i dva remija), u domaćem prvenstvu je drugi na tabeli sa 12 poena manje od lidera Botafoga.

Okršaje Flamenga i Olimpije smo gledali u nokaut fazi Kopa Libertadores i pre dve sezone, doduše tada u četvrtfinalu. Crveno-crni su bili tada mnogo bolji, u Asunsionu su slavili sa 4:1, a potom na Marakani 5:1 i tako prošli u polufinale. Kasnije su preko Barselone iz Gvajakila došli do meča za titulu, ali su izgubili od Palmeirasa. Ipak, već sledeće sezone Flamengo se popeo na tron.

----------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vaučer Belodore parfimerije + 10.000 rsd

----------

KOPA LIBERTADORES - OSMINA FINALA, PRVI MEČEVI

Utorak

Argentinos Juniors - Fluminense 1:1 (1:0)

/Avalos 14 - Ksavijer 87/

Sreda

Bolivar - Atletiko Paranaense 3:1 (2:1)

/Fernandes 13, 76, Beharano 27 - Erik 9/

River Plejt - Internasional 2:1 (0:1)

/Solari 65, 79 - Valensija 45+1/

Četvrtak

Nasional – Boka Juniors 0:0

Pereira – Independijente del Valje 1:0 (0:0)

/Santakruz 58/

Atletiko Mineiro – Palmeiras 01: (0:1)

/Veiga 29/

Petak

02.00: (2,40) Atletiko Nasional (3,15) Rasing (3,15)

02.00: (1,20) Flamengo (6,75) Olimpija (14,0)

***kvote su podložne promenama


tagovi

FlamengoOlimpija AsunsionPedroKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara