Samuel Eto ©AFP
Samuel Eto ©AFP

Skandal u Kamerunu: Čak 32 igrača pala na testu "godišta" za turnir mlađih kategorija

Vreme čitanja: 1min | pet. 06.01.23. | 11:02

Istraga koju je pokrenuo Samuel Eto donela poražavajuće rezultate

Ozbiljan skandal potresao je Kamerun, ali i kompletan afrički fudbal nakon što su čak 32 igrača pala na testu "godišta" pred poznati turnir UNIFACC pod okriljem Fudbalskog saveza centralne afrike. Na njemu inače učestvuju selekcije igrača do 17 godina starosti.

Predsednik kamerunskog Saveza Samuel Eto naredio je internu istragu među igračima iz njegove zemlje, na kojoj su "pala" čak 32 igrača! Legendarni as je uoči turnira navodno zatražio da svi igrači iz Kamerunua budu podvrgnuti procenom starosti magnetnom rezonancom, a rezultati koji su stigli bili su poražavajući. Ranije ove nedelje test nije "prošao" 21 igrač, a onda su stigli rezultati za još 11. Svi oni su automatski isključeni iz tima.

Izabrane vesti

Ova situacija je napravila probleme treneru Žan Pjeru Fjali, koji sada mora da pronađe njihove zamene za turnir koji počinje 12. januara.

Eto je na ovaj način nastavio da čini ono što je najavio po dolasku na kormilo Saveza u decembru 2021. godine, a to su ozbiljne reforme u svojoj zemlji po pitanju fudbala. Nema sumnje da će ovaj potez predstavljati ozbiljan bum, ne samo u Kamerunu, već i u čitavoj Africi, pošto su se priče o lažiranim godištima među igračima u tamošnjem fudbalu uglavnom provlačile samo po kuloarima.


tagovi

Samuel Eto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara