Lionel Mesi na oproštaju od Barselone (©Reuters)
Lionel Mesi na oproštaju od Barselone (©Reuters)

Skandalozne uvrede iz Barse: Uprava Mesija nazivala pacovom iz kanalizacije i hormonskim patuljkom

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.01.23. | 15:03

Kome je pride samo novac bio važan... Na udaru i Pike, Buskerts, Laporta...

Koliko su se mrzeli, dobro je da su i dalje živi. Tako bi u najkraćem mogli da opišemo odnos između bivše uprave Barselone sa igračima predvođenim prvom zvezdom tima Lionelom Mesijem. Katalonski Periodiko objavio je skandalozne poruke koje su preko WhatsAppa kružile u grupi članova rukovodstva na čelu sa Đozepom Marijom Bartomeuom.

U njima su igrači, Mesi pre svih, vređani na najprizemniji način, mada ni samim igračima ne idu u prilog, jer ih predstavljaju kao razmažene zvezde kojima je samo novac važan. Pored Mesija, vređani su i Đerar Pike i Serhio Buskets, kao i aktuelni predsednik Barselone Đoan Laporta koga su prethodnici sumnjičili da je Mundo Deportivu doturio podatke o poslednjem Leovom ugovoru na stadionu Kamp Nou.

Izabrane vesti

Podsetimo, tada je otkriveno da je Mesi za poslednje četiri godine u klubu sa sve bonusima mogao da inkasira neverovatnih 555.237.619 evra!

Kada je informacija objavljena zakuvalo se i u grupu u kojoj su pored Bartomeua bili i njegovi najbliži saradnici Oskar Grau, Gomez Ponti, Đordi Moć, Oriol Tomas, David Belver, Pančo Šroder i Havijer Sobrino. Dakle, 31. januar 2021. godine... Gomez Ponti, koga je policija sumnjičila da je predvodio klupsku kampanju protiv Mesija, pa čak i da je on sam doturio ugovor Mundo Deportivu, ne može da se kontroliše.

Barto, zaista, ne možeš da budeš toliko dobar prema ovom pacovu iz kanalizacije. Klub mu je dao sve, a on sprovodi diktaturu, pita se oko pojačanja, transfera, novih ugovora, sponzorskih ugovora samo za njega... Ja to ne bih mogao“, piše Ponti koji otvoreno priča da je Mesi insistirao na novim govorima za Luisa Suareza i Đordija Albu, pa i oko procenta od produžetka saradnje sa Ansuom Fatijem, jer njemu je u to vreme menadžer bio Leov brat Rodrigo Mesi.

Monti zato traži da se Mesiju i taj novac oduzme od njegove plate, spominje neke Argentinčeve prijatelje koji navodno rasturaju drogu (?!) i u talasima sipa nove uvrede.

Najgore su te ucene, nepristojnost tog hormonskog patuljka prema svima nama koji radimo za klub kome duguje život... Ali kada stvari krenu po zlu (pandemija korona virusa, prim.aut) tebi stiže kultna WhatsApp poruka: Presidente, drugima spusti platu, ali Luisovu (Suarezovu) i moju ne diraj“.

Bartomeu se brani tvrdnjom da Barsa ne bi imala problem sa isplatom Mesijeva da korona virus nije sve poremetio. Do pandemije, taj novac je predstavljao 15 odsto klupskog budžeta što je Mesi, priznaje i Bartomeu, opravdavao, što igrama što onime što donosi klubu van terena,

Ali odnos sa ekipom definitivno je pukao tokom pandemije, posebno posle onog epskog poraza od Bajerna (2:8) ekipa je opet na udaru. Monti tada naziva Đerara Pikeavelikim k...im sinom“ zbog

toga što je ovaj javno rekao da su Barsi neophodne promene na svim nivoima. Ponti tada igrače Barselone opisuje kao “razmažene i bezosećajne milionere“, jer su odbijali da pristanu da smanje plate i tako pomognu klubu da preživi posledice pandemije.

Treba doduše reći da je Pike, kada se konačno i penzionisao, Barseloni oprostio dug od 20.000.000 evra. A nije baš ni da u upravi sedi sve sam“radni narod“. I tamo su milioneri, isto bezosećajni... Teško da je ovde blo skroz nevinih.


tagovi

Đozep Marija BartomeuLionel Mesi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara