Stadion Partizana (©Starsport)
Stadion Partizana (©Starsport)

Skauting agencija sa Malte tužila Partizan za dug od 150.000 evra

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.10.23. | 13:17

Pišu lokalni mediji

Partizan opet na sudu, sada na Malti. Tako tvrdi lokalni Malta tajms, koji piše da je crno-bele tužila agencija Dito trejding end konsalting limited potražujući 150.000 evra kao naknadu za skautiranje i “druge fudbalske usluge”.

Ugovor sa Partizanom pomenuta agencija je potpisala januara 2017. godine, a njime je predviđeno da Dito trejding end konsalting crno-belima pomogne u različitim aktinostima. Među njima je i identifikacija potencijalnih transfer meta, skautiranje mladih igrača, uspostavljanje kontakata sa iskusnim fudbalerima i drugim evropskim klubovima.

Izabrane vesti

Fiksna cena je postavljena na 150.000 evra, a tu nisu uračunati troškovi putovanja i mobilne komunikacije.

Inače, jula 2022. agencija Dito trejding end konsalting se spojila sa agencijom Lian sports limited Falija Ramadanija, registrovanom u Irskoj. Treba ipak istaći da Ramadani bar zvanično nije imao udela u poslovanju firme u vreme kada je dug nastao.

Malta tajms dalje piše da je Lian Sports onda pokušao da dogovori vansudsko poravnanje sa crno-belima i da je zvanično pismo o namerama poslao još 24. jula ove godine. Tada je tražio “hitno poravnanje velikog duga”.

Iz Humske nije bilo odgovora, pa je celu stvar u ruke preuzeo advokat sa Malte Karlos Bugeja, zastupnik Lian sportsa. Prvobitnim ugovorom je i dogovoreno da će za sve eventualne sporove biti nadležan sud na Malti.


tagovi

FK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara