Aleksandar Stanojević (©FK Partizan)
Aleksandar Stanojević (©FK Partizan)

Skidanje pritiska sa Kvinsija Meniga: Budite strpljivi, raznovrstan je, nije lako odmah ga uklopiti

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.09.21. | 16:01

„Miletić nam nudi mogućnost da igramo sa trojicom u odbrani“, pojasnio je Aleksandar Stanojević

Skidanje pritiska – drugi deo. Kad se vratio Rikardo Gomeš svi su se pitali može li da rešeta kao u prvom mandatu, Aleksandar Stanojević mu je rekao da ne gleda brojeve i dodao kako bi bio zadovoljan sa deset pogodaka u sezoni, da bi napadač sa Zelenortskih Ostrva posle samo mesec i po stigao do dvocifrenog učinka. Sličan recept trener Partizana želi da primeni i na poslednjeg novajliju, Kvinsija Meniga.

Od doskorašnjeg člana Tventea se očekuje konkretan doprinos u napadu, međutim, šef stručnog štaba Parnog valjka uverava da mu je potrebno malo vremena kako bi se snašao u novoj sredini, iako u kvalitet Holanđanina ne sumnja.

Izabrane vesti

Od početka prelaznog roka smo želeli profil igrača kakav je Kvinsi, insistirali smo na bočnom napadaču, sposobnom da pokrije obe strane i bude od koristi kao drugi špic. Menig može da rešava situacije ’jedan na jedan’, dolazi iz takmičenja u kome je redovno igrao, fizički je spreman, međutim, nije lako da ga odmah uklopite. Tek danas će prvi put trenirati sa reprezentativcima i zato će ići malo teže“, pojasnio je Stanojević, uz napomenu da će momak poreklom iz Surinama biti u konkurenciji za gostovanje kragujevačkom Radničkom.

Subota, 16.00: (14,0) Radnički 1923 (6,75) Partizan (1,20)

Verovatno će u meču osmog superligaškog kola dobiti šansu u drugom poluvremenu.

Hvala klubu što je uradio sve što je struka tražila. Kao treneru mi je omogućio širinu, da mogu bez problema da kreiram tim za sva tri takmičenja, nudi mi priliku da igram na različite načine, jer Menig omogućava raznovrsnost u napadu. Ne volim da namećem prtisak kad će Kvinsi pokazati sve što zna. Trebalo bi imati stprljenja sa njim“.

Pre Kvinsija Meniga, crno-beli su osvežili kadar povratkom Nemanje Miletića.

Njega vidim na poziciji štopera. Imali smo trojicu centralnih defanzivaca i mladog Matiju Đorđevića, bio nam je potreban još jedan igrač na kog možemo da se oslonimo. Miletić polako ulazi u ritam, nije igrao tri i po meseca, hoćemo da ga dobro spremimo kako bi na odgovarajući način odgovorio zahtevima. U budućnosti nam nudi šansu da probamo da zaigramo sa trojicom u odbrani“.

Možda tek posle zimskih priprema. Sad je fokus na takmičenju. A prvi naredni rival je Radnički u Kragujevcu.

Nama je svaka utakmica eliminaciona. Ova sa Radničkim je izuzetno važna. Protivnik je novajlija u ligi, ali klub ima bogatu tradiciju, od povratka u elitni rang pokazao je različite sisteme, ali na sve imamo spreman odgovor. A o Anortozisu ne razmišljam, jer mi ništa ne znači ako sutra ne budemo pravi i ne nastavimo pobednički niz u prvenstvu. Ne želim da dozvolim da se sve okrene za sedam dana. Radnički nam je najvažniji meč u u narednom ciklusu“.

Iako posle njega sledi gostovanje Anortozisu i 165. večiti derbi.

Jasno je čime bih bio zadovoljan posle naredna tri susreta. Konkretno, što se derbija tiče, uvek sam govorio da je važno pred taj meč da budete u takvoj situaciji da ne dozvolite protivniku da se bodovno odlepi. Partizan nije dugo bio u ovakvoj poziciji“, dodao je Stanojević.

MOMCIMA IZ GANE ŠANSA PROTIV TELEOPTIKA

Partizan je doveo dvojicu fudbalera iz Gane na probu. U pitanju su 23-godišnji zadnji vezni Ričard Badu i 22-godišnji napadač Isak Opuku Agjemang.

Za ponedeljak je zakazana kontrolna utakmica sa Teleoptikom. Imaće šansu da pokažu šta znaju, da li su za nas ili ne. Već u utorak znaćemo na čemu smo“, pojasnio je Stanojević.


tagovi

FK PartizanAleksandar StanojevićNemanja MiletićKvinsi Menig

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara