Foto: Reuters
Foto: Reuters

Škotska je čekala 23 godine: Prošli smo kroz kriticizam, negativnost, a sada smo bez reči...

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.11.20. | 00:25

Fudbaler Liverpula Endi Robertson oduševljen je pobedom u Beogradu, pridružuju mu se i Kristi i Maršal

Škotska je nanela veliki i bolan udarac reprezentaciji Srbije i tako je uspela da izbori povratak na Evropsko prvenstvo posle 23 godine čekanja. Srbija čeka 20 i čekaće još, a kroz reči verovatno najboljeg igrača Škotske, Endija Robertsona, može dosta da se nauči.

Istakao je fudbaler Liverpula kroz šta je njegova reprezentacija prošla, ali je uspela da izdrži sve kritike i da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

"Ovi igrači su prošli kroz mnogo kriticizma i negativnosti. Ali, držali smo se zajedno. Nadam se da svi kod kuće mogu da vide pozitivnu stranu jer smo mi trenutno apsolutno oduševljeni. Nadam se da smo u ova teška vremena stavili ljudima osmeh na lice", rekao je Endi Robertson posle utakmice za Skaj Sport.

Ističe da je najvažnija bila reakcija Škotske posle primljenog gola koji je postigao Luka Jović.

"Mnogo je emocija prošlo kroz ovu utakmicu i prošli smo tesno. Na kraju su uspeli da izjednače, a u takvim momentima moraš da se podigneš i izdržiš u produžetku, što smo mi uspeli da uradimo", rekao je Robertson.

Poverenje u golmana Dejvida Maršala bilo je na vrhuncu kod reprezentativaca Škota.

"Kada utakmica ode u penale, mi imamo Maršija. Nikada nisam bio emotivniji posle neke utakmice. Kakvo veče! Suze su svuda, ali ovi momci su zaslužili sve", rekao je Robertson.

Mišljenje Robertsona deli i strelac gola za Škote, Rajan Kristi. I on ističe golmana kao najvažniju figuru u celom raspletu događaja.

"Bilo je to neverovatno veče. Ti penali su najgora stvar kroz koju sam prošao, ali je Big Marš uspeo ponovo da odradi posao. Neverovatno. Nadam se da svi kući prave žurku. Zaslužili smo ovo posle toliko godina", rekao je Rajan Kristi, strelac gola za Škotsku.

Sam heroj, Maršal, nije znao šta da kaže posle uspeha Škotske.

"Ostao sam bez reči. Znali smo da neće biti lako. Vratili smo se i momci su izdržali pritisak kada su oni izjednačili. U poslednje vreme verujemo da možemo da pobeđujemo i da teško primamo golove. Ne znam kako smo uspeli, ali smo zaslužili pobedu posle prvog poluvremena posebno. Jako sam srećan", rekao je Maršal.

Škoti su dočekali EURO.


tagovi

Endi Robertson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara