Foto: AFP
Foto: AFP

Škotska "nulom" do elite, Šeško podsetio na Van Bastena i sačuvao Slovence u B diviziji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.09.22. | 23:01

Evrogol postigao i Emil Forsberg...

Veliki uspeh za škotski fudbal! Tartan armija igraće u A diviziji Lige nacija pošto je u poslednjem kolu grupne faze “nulom“ odbranila lidersku poziciju od Ukrajine u Krakovu – 0:0.

Dva različita lica ekipe Stiva Klarka videli smo u prethodnih sedam dana. Prošle nedelje u Glazgovu napala je Ukrajince od samog starta i dominirala 90 minuta, ali je ovog puta pružila partiju kakvu je situacija u grupi zahtevala. Škotima je bod radio posao, garantovao im ostanak na vrhu, te su i pružili partiju u skladu sa zahtevima.

Izabrane vesti

Ukrajinci, primorani da dobiju meč kako bi se našli u elitnoj diviziji, uglavnom su se večeras pitali za dešavanja na terenu, u nekoliko navrata bili su u dobroj prilici da dođu do gola, ali se iskusni Kreg Gordon postarao da mreža Škotske na četvrtoj od šest utakmica ostane netaknuta.

Znatno uzbudljivije bilo je u Solni gde su Švedska i Slovenija podelile bodove – 1:1 (1:1). Ovim bodom selekcija Matjaža Keka sačuvala je mesto u B diviziji, dok će Švedska kao poslednjeplasirana morati u treći rang.

Meč je obeležio gol Benjamina Šeška. Sjajno je 19-godišnji napadač Salcburga uhvatio dugu loptu Petra Stojanovića i na vratio ljubitelje fudbala u 1988. godinu i gol Marka Van Bastena protiv Sovjetskog saveza. Iako joj je bila potrebna pobeda kako bi opstala u B diviziji, Švedska je morala da juri rezultat. Ipak, brzo je i izjednačila preko Emila Forsberga koji je loptu uzeo na centru igrališta i sam završio akciju sa ivice šesnaesterca...

I jedni i drugi su u nastavku mogli do pobedonosnog gola. Najbolju priliku za domaćina prokockao je Robin Kvajson sam pred golom iz peterca, dok je na drugoj strani Sandi Lovrić u nadoknadi pogodio stativu...

Island je u sedmom minutu nadoknade Albaniji oteo pobedu u Tirani, dok je Irska takođe u sudijskoj nadoknadi slavila protiv Jermenije u uzbudljivom meču u Dablinu – 3:2 (1:0). U C diviziji Lige nacija Grčka je protiv Severne Irske učvrstila lidersku poziciju u grupi, dok je tzv. Republika Kosovo deklasirala Kipar (5:1).

LIGA NACIJA (B DIVIZIJA) - 6. (POSLEDNJE) KOLO

Utorak

Grupa 1

R. Irska - Jermenija 3:2 (1:0)

/Igan 18, Obafemi 52, Brejdi 90+1pen - Dašjan 71, Spertsjan 73/

Ukrajina - Škotska 0:0

Grupa 2

Albanija - Island 1:1 (1:0)

/Lenjani 35 - Anderson 90+7/

Grupa 4

Norveška - Srbija 0:2 (0:1)

/Vlahović 42, Mitrović 54/

Švedska - Slovenija 1:1 (1:1)

/Forsberg 42 - Šeško 28/



tagovi

Liga nacijaBenjamin ŠeškoEmil Forsberg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara