Fabio Groso (@AFP)
Fabio Groso (@AFP)

Skup rastanak Liona sa Grosom: Italijan traži 2.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | uto. 26.12.23. | 15:50

Italijan ne želi da oprosti novac po odlasku iz kluba

Nije se dugo zadržao Fabio Groso po povrtku u Lion. Nekadašnji bek Olimpika (2007-2009) svega dva i po meseca vodio je ekipu pre nego što je dobio otkaz zbog slabih rezultata. U sedam utakmica Italijan je sa Lionom imao jednu pobedu, dva remija i četiri poraza. Premalo da bi saradnja sa uzdrmanim velikanom francuskog fudbala bila nastavljena.

Povratak u klub sa kojim je u sezoni 2007/2008 osvojio duplu krunu, Groso neće pamtiti po dobrom. Pored otkaza i samo jedne pobede dogodio mu se i incident pred derbi sa Olimpikom iz Marselja, kada je u napadu huligana na autobus sa fudbalerima Liona umalo ostao bez oka. Razbijeno staklo iseklo je italijanskog trenera po licu, a on sada traži odštetu.

Izabrane vesti

Francuski mediji pišu da se rastanak Liona i 46-godišnjeg stratega iz Rima ne odvija baš glatko, jer Groso, koji je imao ugovor do sledećeg leta, zahteva obeštećenje između 1.500.000 i 2.000.000 evra zbog svega što mu se dogodilo tokom kratkotrajnog boravka na klupi nekadašnjeg šampiona.

Rukovodstvo Olimpik Liona u međuvremenu je na njegovo mesto već angažovalo Pjera Sažea. Bivši trener mlađih kategorija od letos ima ulogu direktora Omladinske škole Liona i prekomandovan je na klupu prvog tima kao privremeno rešenje, ali s obzirom na to da je uspeo da probudi ekipu i posle dva poraza godinu završi sa tri uzastopne pobede, moguće je i da će Saže nešto duže ostati u ulozi trenera.


tagovi

Fabio GrosoLionFrancuska 1Liga 1Francuska Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara