Gradski stadion u Subotici (@Starsport)
Gradski stadion u Subotici (@Starsport)

Slatke muke u Subotici: Naši igrači su traženi

Vreme čitanja: 4min | uto. 09.01.24. | 19:23

Predsednik Simović i direktor Dunđerski govorili o prelaznom roku

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Subotice/

Iako su se fudbaleri Spartaka u ponedeljak okupili na pomoćnim terenima Gradskog stadiona, zbog praznika su pripreme zvanično otpočele danas. Ekipa Nenada Lalatovića u Subotici će trenirati do 14. januara, a posle decenijske tradicje odlazaka u Antaliju, ovogodišnji nastavak priprema biće obavljen na Kipru.

Izabrane vesti

Šefu struke su se na prozivci pojavili svi raspoloživi fudbaleri osim Alekse Đurasovića koji će se zbog povrede priključiti u narednim danima, dok je Vladanu Vidakoviću istekla pozajmica i on se vratio u Maribor.

U redove subotičkog Superligaša stiglo je i prvo pojačanje: Nemanja Krsmanović iz Čeških Teplica. Ponikao je  u OFK Šapcu,  u Partizanu igrao za mlađe selekcije, zatim je prešao u TSC iz Bačke Topole, da bi prošlog leta otišao u Teplice za koje je u svim takmičenjima odigrao 13 mečeva i upisao po jedan gol i asistenciju.

O prvom delu sezone, prelaznom roku kao i pripremnom periodu na konferenciji za medije govorili su predsednik kluba Nikola Simović i sportski direktor Ljubiša Dunđerski.

"Prvo bih se osvrnuo na proteklih šest meseci . Mislim da smo u rezultatskom smislu mogli malo bolje i da smo morali uzeti još koji bod, pa da budemo za mesto, dva više na tabeli. Međutim ono što sigurno obećava je što smo od kako je stigao Lalatović osvojili devet od mogućih 15 bodova, što je sigruno nešto što obećava i daje nam nadu da ćemo uspeti da ostvarimo naš osnovni cilj - plasman u plej-of", veruje Simović kada je plasman na tabeli Mozzart Bet Superlige u pitanju.

Predsednik Subotičana je govorio i o zimskom prelaznom roku, uz osvrt na letnji.

"Što se tiče letnjeg prelaznog roka, mislim da je on bio poprilično dobar. Tri odlična izlazna transfera, oboren klupski rekord prodajom Hrstića, prodati su i Srećković i Ado. U tom smislu je urađen dobar posao. Kada pričamo o dovođenju igrača tim je osvežen u odnosu na prošlu sezonu i jedna smo od najmlađih ekipa u ligi. Ima dosta interesovanja za naše igrače i mislim da se lako može desiti da nastavimo tradiciju prodaje. U prethodnim godinama smo uglavnom prodavali po tri-četiri igrača tokom prelaznih rokova i može tako biti i tokom ovog, ali nećemo žuriti. Klub je finansijski stabilan, nemamo potrebe da insistiramo na transferima nego ćemo čekati ponudu koja bi zadovoljila klupske apetite i potencijalne želje igrača".

Kako to obično biva kod većine klubova, tako je i u Spartaku. Glavni izvor prihoda i svakako višegodišnja strategija kluba jeste razvoj i prodaja mladih igrača kao i njihova potpuna afirmacija. O samoj ekipi i planovima za zimski prelazni rok detaljnije je govorio Ljubiša Dunđerski.

"Slažem se da je bodovni saldo mogao biti veći ali smo na četiri boda od Evrope i šest od zone ispadanja u ovakvoj ligi koja je zaista izjednačena, te sam ubeđen da ćemo nastaviti sa dobrim igrama. Kao što je predsednik napomenuo potražnja za našim igračima postoji i to nam godi. Na slatkim smo mukama jer nam traže momke koje smo zacementirali da nam budu ovde do kraja sezone jer su okosnica tima. Trudićemo se da, ako neko od njih i ode, na vreme nađemo adekvatno pojačanje, mada ne volim da kažem pojačanje nego konkurenciju na traženoj poziciji .Trenutno smo ostali samo bez Vidakovića kome je istekla pozajmica iz Maribora. Blizu smo dogovora sa jednim veznim igračem, stigao nam je Krsmanović, momak koji može da obavlja sve funkcije po boku: levog beka, ful beka i krilnog napadača. Rođen je 2003. godine i sigurno će nam dobro doći u nastavku sezone. Nadam se da ćemo kroz neka dva meseca moći da kažemo da želimo nešto više od plej-ofa".

Tokom dvonedeljnog boravka na "rajskom ostvru " Subotičani će se pripremati i uigravati za prolećni deo prvenstva. Kada je reč o prijateljskim utakmica za sada je jedino poznato da će igrati protiv Crvene zvezde 24. januara, što je potvrđeno od strane aktuelnog šampiona. Povratak na sever Bačke zakazan je za 28. januar.

"Što se tiče priprema, 14. januara krećemo na Kipar . Tamo ćemo odigrati pet kontrolnih utakmica. Protivnike vam još ne mogu reći jer smo u završnoj fazi dogovora, ali sa sigurnošću mogu da potvrdim da ćemo generalnu probu imati 3. febaruara protiv Inđije u Subotici", rekao je Dunđerski.

Godinama unazad Spartak ostvaruje dobre rezultate u mlađim kategorijama. Zalsuge za to svakako snose treneri u Omladinskoj školi, ali i Uprava kluba koja je dogovorila saradnje sa školama fudbala iz Subotice i drugh gradova kao što je to slučaj sa Spektrom iz Sombora. Uzimajući sve to u obzir, ne čudi da se i ovaj put na pripremama našlo nekoliko mladih igrača.

"Sa nama su pripreme počeli golman Minić, 2008. godište, kao i Kolarić i Pejić za koje mislimo da su ovih šest meseci ključni da konkurišu za prvi tim. Ne kažem da tu nema još momaka koji su se pokazali u Omladnskoj ligi Srbije, jer i sama tabela to govori, ali svi znate da se sledeće godine pomera godište bonusa sa 2003. na 2004. i mi smo kao klub zaista srećni što imamo pet igrača koji mogu da konkurišu za ta mesta", istakao je Dunđerski.

PIŠE: Oliver Nagel


tagovi

Spartak SuboticaMozzart Bet SuperligaLjubiša Dunđerski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara