Komentari na vest

Slatki mamurluk na Kavkazu: Slavna prošlost je postala najlepša sadašnjost i svetla budućnost

Z

Zoran 91

pre oko 1 mesec

Italijani su igrali godinama fudbal kao Grčka na tom EP i niko im nije nikad zamerao. Rezultat je važan i to će se spominjati vekovima a igra se brzo zaboravi to je dnevna stvar.
C

Ccv

pre oko 1 mesec

Zdrava prica
O

Omam Bijik

pre oko 1 mesec

Izvrstan tekst koji nas je znalački proveo kroz prošlost, sadašnjost i budućnost fudbala u Gruziji, svakako izuzetnoj sportskoj naciji. Ne bih se složio samo sa poslednjom rečenicom, da Grci plaćaju danak velikoj sreći iz 2004. godine. Ta senzacionalna titula osvojena je prvenstveno zahvaljujući odličnoj organizaciji, čvrstoj disciplini, snažnoj odbrani i visokoj efikasnosti tog tima. Grci nisu dozvolili nijednom protivniku da ih nadigra; dva puta su savladali domaćina - Portugal; pobedili jednu od najboljih generacija češkog fudbala u istoriji. Nije njihov fudbal bio lep za gledanje, ali je dao rezultat kao nagradu za vrhunsku taktičko-tehničku i psiho-fizičku pripremljenost ekipe. Jeste da Grčka nije tema ovog teksta, ali ne treba pogotovo mlađe generacije, koje nisu gledale EURO 2004, navoditi na pogrešne zaključke.
а

а ко

pre oko 1 mesec

им је био тренер,Рехагел,крљањем и одбраном,а напред ако се нешто уради и стигли до титуле
и

и нас

pre oko 1 mesec

су отресли,већ смо заборавили....
M

Mitrandir

pre oko 1 mesec

Kavkazci su mnogo taletovani za sport, pogotovo borilačke sportove, Habib Nurmagomedov recimo pravi primer. Iako su verski razvdvojeni ja nikad nisam video razliku nikakvu razliku između Gruzina, Čečena, Abhaza i slično, iako se između sebe često i ne vole pa i mrze kao Gruzini i Osetini i Gruzini i Abhazi. Nasuprot Rusa dosta su srčaniji, otvoreniji i paradoksalno su sličniji nama nego Rusi koji su uglavnom hladni a sport sem hokeja ne prate previše. Uglavnom drago mi je zbog Gruzije, mala ali ponosna zemlja sa velikom istorijom.
n

nadrealnooo

pre oko 1 mesec

Toliko si gluposti napisao da je to neverovatno. Mora ti se odgovoriti na ovoliku kolicinu gluposti. Rusi ne da vole sport,oni ga obozavaju. Sad sto su oni jedno duboko korumpirano drustvo u celini,a to se prenelo i na sport,to je vec druga i dublja tema. Ali reci da Rusi ne prate previse sport izuzev hokeja,je glupost prve vrste!!! Oni u kosarci godinama ulazu najvise,Rusi obožavaju kosarku,imaju veliku tradiciju u tom sportu,u fudbalu takodje,gde su im puni stadioni,i po zimi i po letu. Odbojku da ne pominjem i u muskoj i u zenskoj konkurenciju. Rukomet im je takodje jako popularan,dvorane su pune. Mali fudbal ,tj futsal da ne pominjem. Tu im je liga godinama u top 3 lige. Oni cak i vaterpolo mnogo prate ,ali opet kazem ,drustvo je duboko korumpirano i njihovi pravi talenti kojih je na pretek,ne mogu da dodju do izrazaja.I to je njihov glavni problem. Ali reci da Rusi samo ozbiljno prate hokej je smejurija najobicnija. I glupost prve klase. Srdačan pozdrav.
@

@nadrealnooo

pre oko 1 mesec

Druže ulagati i pratiti nije isto, Cska koji ulaže 20-30 miliona godišnje bukvalno nema navijače, kad god su Zvezda i Partizan tamo gostovali bili su u polupraznoj hali. Za fudbal se slažem da je bolje nego pre ali tek u zadnjih možda 10-15 godina je počela da se stvara neka fudbalska kultura, ali daleko je to onog nivoa entuzijazma koji postoji kod nas ili drugde u Evropi. I u vreme sovjetskog saveza apsolutno je najuspešniji klub bio Dinamo Kijev, a Dinamo Tbilisi je recimo osvojio kup kupova što nije nijedan ruski klub u to vreme nije. Ne kažem da ne prate ali s obzirom na broj ljudi i potencijal koji imaju slabo je to. I kvalitet igrača bi morao biti veći. Gruzini su baš autenitični fanatici što se i videlo na utakmici juče, mada možda mi manji narodi dajemo sportu prevelik značaj jer drugačije ne možemo da se prikažemo svetu, ni u Americi niko ni ne okrene glavu kad nešto osvojd u košarci. Stoga možda grešim, pozdrav!
M

Meroni

pre oko 1 mesec

Kavkaz mi po istoriji i modernoj i starijoj, politici, podelama, kulturi, religiji mnogo liči na Balkan.