Komentari na vest

Slaven Bilić: Srbija u napadu ima šmekera Tadića i monstrume Vlahovića i Mitrovića; Dinamo veći od Zvezde

Milisav Rajic

pre preko 2 godine

Ljudi , covek je rekao kako jeste , Dinamo je trenutno najveci klub na Balkanu, nije rekao istorijski nego trenutno, sto I jeste istina , najvise para imaju I najbolje transfere prave , I do skoro su I bili redovni u LS.
B

Bilić Slaven

pre preko 2 godine

Auuu bas sam vas pecnuo sa ovim da je Dinamo bolji!!
n

neca7007

pre preko 2 godine

Ne mozes da kazes da je Dinamo veći klub od Zvezde, vec da je bolji, jači, skuplji, bolje organizovani tim…Zvezda je institucija, ima masu navijača o kojima Dinamo moze da sanja, stadion, istoriju.
G

Gost Djape

pre preko 2 godine

Mozete vi sebe samo tesiti dragi Bilicu, da ste veci klub od Zvezde. Sve se gleda, i po rezultatima koje je zvezda postigla u svojoj istoriji, ova tvoja izjava je skandalozna. Mozda je Dinamo bio u nekim periodima uspesniji od Zvezde, u posleratnim godinama, ali mora da se uzme u obzir, da je Hrvacka nasilno primljena u evropu, dok je srbija bila pod pritiskom, i bombardovana. paznato je da evropski klubovi radje kupuju igrace od zemalja iz evropske unije, i po malo visim cenama, jer se racunaju kao domaci igraci. Takodje Zvezda nikada nije bila tim za pravljenje igraca, nego takmicarska ekipa koja je uzimala trofeje i igrala zavrsnice turnira u evropi, i od toga zivela. Dok su za prodaju igraca bili zaduzeni mali timovi, kao sto su Dinamo, Partizan i Hajduk. Konkluzn: Zvezda i Dinamo nisu za poredjenje, nemozes da poredis dijamant sa bizoterijom.
G

Gost23

pre preko 2 godine

Koliko sam razumeo, ovaj kaže da je Dinamo trenutno veći klub od Zvezde u poslovnom smislu, ali i po imenu?!?!?! Za ovo prvo nema šta, u pravu je. Dinamo prodaje igrače za 15, pa i 20 miliona evra, Zvezda da ubode 2 miliona za nekog je premija. Ali veličina klubova se ne meri samo ekonomijom, veličina se meri u uspesima, ali ponajviše i tradicijom. A koju Dinamo tradiciju ima, to zaista ne bih znao reći. Ali da su ekonomski daleko iznad Zvezde, to je nesumnjivo!
v

v1ad

pre preko 2 godine

Velicina i trenutni rezultati ili finansijska uspesnost jednog kluba nisu isto. Zvezda jeste i uvek ce biti veci klub od bilo kog na Balkanu. Steaua je jedina mogla da joj parira. Sada vise ni oni. Dakle, ni Dinamo, ni Partizan, ni Olimpijakos se po velicini kluba ne mogu meriti sa bivsim prvakom Evrope i sveta. To je ono sto odvaja Crvenu zvezdu od ostalih.
P

Pravi jole

pre preko 2 godine

De ne palite se.. Covek prica o poslovanju.. I znate sta.. U pravu je
А

Александар1

pre preko 2 godine

Наравно да је Звезда већи клуб од Динама, а такође и Стеауа. Да Румуни никад више не заиграју у Европи, опет су већи клуб од Динама. Тренутни је Динамо јак клуб, али његова традиција је на ниском нивоу. Чак су исписали негативну историју ЛШ - најгори тим икад кији је учествовао у ЛШ, нула бодова и најгора гол разлика у историји ЛШ.
Z

ZG

pre preko 2 godine

Nije tocno da je Dinamova tardicija na niskom nivou. Modri su osvojili KSG (prethodnica kupa Uefa i LE) i jos jednom igrali u finalu. U evro kupovima pobjedjivali i izbacivali Milan, Juventus, Ajaks, Bajern... Dinamo je i po tradiciji i trofejima manji od Zvezde ali zato veci od Partizana.
B

Bari

pre preko 2 godine

Šta priča ovaj? Na stranu Zvezdina titula u LŠ, ali kad oni krešte o svom 3. mestu na SP 1998, onda je sve u redu? Pre neku godinu, Dinamo je prezimio u Evropi prvi put nakon 50 godina, u poslednjih 5 godina su igrali Evropu isto puta koliko i Zvezda. Kad se Zvezda izblamirala kao Dinamo 2015-16, kad su završili grupnu fazu LŠ bez osvojenog boda i bez postignutog gola, uz 20 primljenih? Po čemu je Dinamo veći, što ima sposobnije ljude u upravi, pa znaju kako svoje igrače da uvale za dobre pare? To je poenta fudbala, prodaja igrača? Izgleda da za Hrvate jeste, pošto je Zvezda u svim drugim parametrima bolja. Zvezdu kad dočekuju u gostima, čuje se "dolazi nam bivši evropski i svetski prvak", šta se čuje kad Dinamo gostuje? U gostima nam je najbolja hrvatska fabrika za proizvodnju igrača?
G

Grobar Nish

pre preko 2 godine

Ovde je dao izjavu vise patriotski nego realno, Dinamo nije veci od zvezde kao klub, niti ce da bude, a jeste organizovaniji, bogatiji, trenutno jaci, ali i to se menja brzo, ipak je ovo fudbal, jedan klub odradi dobar prelazni rok, drugi ne, i toliko... Po meni Dinamo nije veci klub ni od Partizana, ipak Partizan ima milionsku armiju navijaca, titule, kao i finale KS 1966-e, istorija je mnogo bitna, ne mozes tek tako da to bacis...
G

Gost123

pre preko 2 godine

Slazem se, Dinamo je u staroj Jugoslaviji bio 4. Klub.. cak je hajduk bio ispred njega. Zvezda, Partizan pa svi ostali da se poredjaju.. s tim sto je Zvezda daleko prva, mnogo toga je zvezda uradila u evropi i tadasnjem prvenstvu jugoslavije koje je bilo medju jacim u evropi.. ja sam partizanovac i uopste nemam problem sa tim, uvek treba pricati onako kako jeste. E sad pare jesu pare, ali i to moze lako da se okrene. Mozemo jedino da im zavidimo na tome i transfer politici, stvaranju igraca.. oni u tom segmentu jesu odmakli, ostalo nije za poredjenje sa nasim vecitima.
@

@Grobar

pre preko 2 godine

Zvezda je veći klub od Dinama. Po domaćim trofejima su tu negde ali je u SFRJ Zvezda bila mnogo trofejnija. Internacionalno Zvezda ima svetsku i evropsku titulu, finale kupa Uefa i siper kupa i jos pet polufinala. Dinamo ima osvojen KSG i jedno finale KSG kao i jedno polufinale. Dinamo je veci od dva zagrebacka kluba, dakle veci od Partizana.
S

Sadasnjost

pre preko 2 godine

a pod tim podrazumevam zadnjih pet godina zato sto ne koristi uefa za dzabe to kao uzorak u rangiranju.U tih pet godina su totalni egal po rezultatima,zvezdi mala prednost zbog dve lige sampiona i posot je u tih pet sezona svaki put igrala grupe dinamo je propustio grupe 2017 ispavsi od skenderbega.U skorijoj proslosti je bolji bio dinamo ali i to je proslost kao sto je i 91...tako da nema razloga da se bahcemo time.U sadasnjosti su totalno izjednaceni a u totalnoj sadasnjosti tj ovoj sezoni je zvezda i bolja vec je u rundi za koju dinamo tek treba da se bori.Organizovaniji da moze se reci ali nisam siguran ni u to cak kad vidim da ih je vodila lopuza takodje i da se treneri smenjuju godnama ko na traci.Jedina razlika je eu pasos i vezi izlazni transferi.Ostalo tu negde kad bi se sreli sanse bi bile okruglo 50 50
T

Tokyo

pre preko 2 godine

Sta Biilc prica, kakav prvak Evrope? To je manji deo istorije, veci i najvazniji deo: Zvezda ima i titulu svetskog sampiona! To nema ni Steaua ni niko drugi istocno od Minhena a u celoj Evropi samo 13 klubova. Prvaci sveta Bato!
G

Glatki

pre preko 2 godine

Kako si ispao pglu, samo da nesto kazes. Mnogo je veci uspeh bii prvak Evrope nego sveta. U 99% slucajeva evropski prvak bude i svetski prvak. Ikljuci malo mozak, nemoj samo pisati u prazno.
M

Mitro

pre preko 2 godine

Steaua ima još jedno finale kupa šampiona što je ipak vrednije nego neki Tojota kup koji se igra na dve utakmice sa tada prilično amaterskim južnoameričkim timovima.
@

@Mitro

pre preko 2 godine

Ima i Zvezda finale kupa Uefa i jos pet evropskih polufinala a Steaua samo jedno polufinale. Zvezda je veci klub nego Steaua. Interkontinentalni kup postoji od 1960.a Tojota je tek od 1980.postala sponzor. Od 43 finala Evropljani su osvojili 21 a Juznoamerikanci 22. Time je Zvezdina titula prvaka sveta jos znacajnija.
@

@glatki

pre preko 2 godine

Ima i Zvezda finale kupa Uefa i jos pet evropskih polufinala a Steaua samo jedno polufinale. Zvezda je veci klub nego Steaua. Interkontinentalni kup postoji od 1960.a Tojota je tek od 1980.postala sponzor. Od 43 finala Evropljani su osvojili 21 a Juznoamerikanci 22. Time je Zvezdina titula prvaka sveta jos znacajnija.
k

kostajnica

pre preko 2 godine

Ako ćemo gledati zadnjih 25 godina što je ozbiljan period kao od 1965-1990 Dinamo je svakako janveći klub sa ovih prostora. Promijenile su se okolnosi. sada je uspjeh grupna faza takmičenja itd.... o stvaranju velikih igrača da ne spominjemo (Modrić, Mandžukić, Kovačić, Brozović.....)
G

Gost 383

pre preko 2 godine

Dinamo je trenutno jači i organizovaniji klub od Zvezde. Ali nikako nije veći klub. Dinamo nikad nije igrao ni četvrtinu finala lige šampiona a zvezda je osvojila Ligu Šampiona (tada Kup Šampiona) pored toga još tri puta igrala polu finale i još 5 puta četvrtinu finala. Da ne spominjem polu finale Kupa pobednika Kupova i finale 1979 Kupa Uefa(današnja liga evrope). Dinamo nikad neće imati pehar prvaka evrope i sveta. Ime Crvene Zvezde je večno zapisano među najvećim klubovima. Atletiko, Lacio, Roma, Siti, Arsenal, Totenhem, Sevilja, PSŽ i mnogi drugi klubovi nisu bili prvaci evrope ali Zvezda jeste. Dinamo nije istorijski veći ni od Partizana. Partizan je igrao finale 1966 i još tri puta četvrtinu finala lige šampiona. Sigurno da je Dinamo trenutno i u zadnjih 15/20 godina bolji od Zvezde ali ako pogledaš rezultate u zadnjh 5 godina nema neke razlike u evropi između Zvezde i Dinamo samo što vi ipak prodajete i kupujete igrale za pare koje mi možemo da sanjamo.
T

Takoo jeee

pre preko 2 godine

Zdravko Mamic je Dinamo moj Slavene , ali ste ga oterali i Dinamo tone polako ali sigurno, kao i vasa reprezentacija...Pola igraca kockastih su uvek bili Maminjovi decki ..I ne pljujte vise po Zvezdi i Stankovicu...Zvezda igra osminu finala, uz malo srece moze i cetfrtfinale i polufinale...Dogodine minimum opet prolece u Evropi, pa ibtitula ako se ne osvoji nije smak sveta ..Sad traziti bekove , Ohi je dosao, opet kupiti jos jwdnog napadaca poput Silje i masinerija ce ponovo mleti..
D

Don Vito Corleone

pre preko 2 godine

Dinamo je trenutno bolji klub od Zvezde, ali NIKADA neće biti veći klub od Zvezde. A zašto je Dinamo poslednjih mnogo godina bolji od Zvezde, zato što ima bolje stručnjake u klubu. Dok mi pustamo igrače da odlaze za džabe, oni prodaju igrače po 10, 15, 20, miliona. Dok mi kupujemo krševe, oni plaćaju po 4, 5 miliona prava pojačanja. Bolja uprava, bolje rukovodstvo, bolji skauting itd.
C

Comi81

pre preko 2 godine

Dinamova prednost je sto nema Terzica...
9

951357

pre preko 2 godine

I ovi su izgleda samo komšija mali. Dinamo je možda najorganizovaniji klub trenutno na Balkanu, ali daj nemoj o uspesima i veličini, molim te, ne blamiraj se.
D

Djosa

pre preko 2 godine

Gospodin Bilic I gospodin Bane Ivanovic
r

rcz5

pre preko 2 godine

Dinamo nikada nije bio niti će ikada biti veći od Zvezde...
J

Joba

pre preko 2 godine

Cini mi se da je Dinamo sve tanji ko ce kupiti Livakovica ili Petkovica a za njih traze minimum deset miliona ili Orsica decko je odigrao par dobrih utakmica pa ga nema nigde,njihovu snagu im je pokazao Serif smestio ih je gde im je mesto!!!
K

Kimarica

pre preko 2 godine

Zato se za naše vedete svi otimaju, ne možemo da prodamo igrača godinama a posebno sad kad su nam skoro glavni svi preko 30 godina.
K

Kimarica

pre preko 2 godine

Zato se za naše vedete svi otimaju, ne možemo da prodamo igrača godinama a posebno sad kad su nam skoro glavni svi preko 30 godina.
I

Ivan OL 91

pre preko 2 godine

Tačno, Steaua je bila prvak Evrope i gdje je sada? Ali sam siguran da Steaua ne bi mijenjala tu titulu da bi bila današnji Dinamo. Osvojen trofej prvaka Evrope je neprocijenjiv, posebno kad vidiš ko ga sve nema. Tako da Dinamovih izleta u Evropi će se ubrzo malo ko sjećati, a ime Steaue i Crvene Zvezde ostaje ugravirano na peharu Lige Šampiona zauvijek
B

Babaroga

pre preko 2 godine

Cinjenica je da im je reprezentacija u drasticnom padu kao i kvalitet mladih igraca Modric je na kraju karijere a nemaju zamenu za igrace koji su otisli Subasic,Rakitic,Mandzukic ja sam pre par meseci ovde ostavio komentar za Lovru Majera gde sam tvrdio da on nemoze da izdrzi poluvreme u fizicki zahtevnoj Francuskoj ligi sto se upravo sad pokazuje i verivatno ce na kraj sezone biti proglasen za najveci promasaj!!!
S

Svasta objavljujete...

pre preko 2 godine

Lovro Majer u Europi 3 utakmice(2 usao s klupe) 2 asistencije. Prvenstvo 12 utakmica, 1 gol, 5 asistencija. Ako je to tebi za proglasenje najgorim pojacanjem, onda mora da si ti bas bas paklen igrac. A sto se reprezentacije tice, iskreno bih volio da provjerimo eto kako kazes vas nikad jace i nas nikad slabije, pa da vidimo gdje smo.
U

U45

pre preko 2 godine

Majer je najkreativniji veznjak Ligue 1,i samo je pitanje vremena kada ce Real po njega
R

Roga

pre preko 2 godine

Prati pa ces videti da ga izbaci svaku utakmcu izmedju 50 i 60 minute za razliku od vas mi sad imamo tri spic igraca svetskih kvaliteta ai voleo bi da se sretnemo u Katru sad smo jaci od vas!!!
K

Kimarica

pre preko 2 godine

Zato naši mladi reprezentativci kidaju, ne mogu Farska ostrva da pobede. :)
G

Gostic

pre preko 2 godine

Generalno sama cinjenica da su hrvati u EU, dovodi do toga da nema nikakvih ogranicenja za dovodjenje tih igraca u ligama petica. Zato je glupo porediti zaradu od transfera Zvezde i dinama.
H

Hahahahahaha

pre preko 2 godine

Po čemu veci prijatelju?
b

bbbzg

pre preko 2 godine

Po svemu
n

nadrealnooo

pre preko 2 godine

Rekao je u tekstu, Dinamo pravi igrace za reprezentaciju, stvara, uzima ozbiljan novac, mi to ne radimo i jasno je kao dan na sta je covek mislio .
M

Mikki

pre preko 2 godine

Ništa pogrešni nije rekao, i kažem to kao navijač zvezde. Istorijski je, naravno, zvezda veća, ali ako gledamo sadašnjost Dinamo je jači, organizovaniji, bogatiji
H

Hahe6

pre preko 2 godine

@nadrealno pa onda se kaze da su jači a ne veći. Jer veći sigurno nisu kao klub od Zvezde. Prosto jednostavno. I to kažem kao Zvezdaša!
n

nikola1992

pre preko 2 godine

Po tome kako posluju na duzi rok. Zvezda ima bolje rezultate uposlednjih 5 godina, ali Zvezda nema sistem i sto je najgore, nije ni blizu da ga ima. Jedne sezone kada ne budemo usli u Evropu, sve ce se ovo urusiti kao kula od karata. Zvezda nema kapital u igracima, Zvezda nema kapital na racunu, a Zvezdi treba minimum 25-30 miliona Evra godisnje da bi funkcionisala onako kako sada funkcionise. Oko 70% tih para Zvezda dobija od UEFA-e. Kao sto sam rekao, prvi put kada ne udjemo u evropska takmicenja, te pare ce izostati i Zvezda ostaje sa 7-8 miliona od sponzora. Koga cemo mi prodati da zaradimo razliku? Nemamo koga! Da prodamo u ovom trenutku sve sto prodati mozemo (Ivanic, Erakovic, Lazetic, Dragovic i mozda jos nesto sitno na ovima ostalima) mi ne mozemo da namaknemo vise od 12-13 miliona i opet nam ostaje rupa od par miliona. A ako sve to prodamo, vratili smo se u period od pre 10-ak godina, kada smo se molili da dodjemo barem do 3. kola kvalifikacija za LE. E to je ono sto Dinamo cini vecim klubom i sto oni imaju. Sistem! I sto se zna kada se koji igrac dovodi, a ne da spica dovedemo 2 dana pred kraj letnjeg prelaznog roka, pa onda cele polusezone ne mozemo gol da damo, jer taj spic em je los, em je dosao kasno pa nije u formi.