Gradski vrt (©Reuters)
Gradski vrt (©Reuters)

Slaven je postao Osijekova noćna mora (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.01.22. | 20:19

Hajduk se mučio u Šibeniku

Izreka kaže da se titule osvajaju i gube na malim utakmicama, a ako ne verujete, pitajte Osijek. Lako bi Nenad Bjelica i njegovi puleni kad bi igrali samo protiv Dinama i Hajduka, ali je problem – Slaven!

Letos je bilo 0:0 u Gradskom vrtu, pa prvog dana decembra je Osijek tek na penale eliminisao istog rivala na svom terenu u Kupu, a danas, u prvom prolećnom kolu – hladan tuš!

Izabrane vesti

Slaven je kao gost tukao Osijek i naneo mu tešku ranu u šampionskoj trci već na prvom kolu drugog dela sezone – 2:1. Domaći tim kao da je bio uzdrman izostankom prvog trenera Bjelice, koji je imao smrtni slučaj u porodici, pa nije mogao da se prepozna na terenu.

U prvom poluvremenu Osijek je bio potpuno bezopasan, a u drugom je matiran već na startu preko Zvonareka. Krenuo je domaći tim tek posle toga u ofanzivu, ali je kažnjen golom iz kornera. Do kraja je Osijek uspeo da prepolovi zaostatak, međutim, ne i da stigne makar do boda.

A, još jedna fudbalska izreka kaže da se titule osvajaju na utakmicama koje se dobijaju i kada se ne igra dobro. To bi onda moglo da raduje navijače Hajduka, jer je njihov tim odigrao skromnu utakmicu u Šibeniku, ali je pobedio sa 3:1.

Prva dva gola Splićani su postigli iz penala, dok je treći bio evrogol Krovinovića, koji je tim pečatirao trijumf i spakovao tri boda za Split. Trener Valdas Dambrauskas još nije osetio gorčinu poraza na klupi Bilih, ovo mu je šesta pobeda uz dva remija, a sa svakim novim trijumfom temperatura u gradu na moru raste. Dinamo ima dva boda više, doduše uz utakmicu manje. To je i dalje dosta solidna pozicija za Hajduk u borbi za titulu.

HRVATSKA 1 – 21. KOLO

Petak

Istra - Gorica 2:1 (0:1)

/Perković 58, Drena Beljo 74 - Jovičić 6/

Subota

Osijek – Slaven 1:2 (0:0)

/Caktaš 74 – Zvonarek 49, Božić 69/

Šibenik – Hajduk 1:3 (1:2)

/Ćurić 25 – Livaja 15p, 45p, Krovinović 68/

Nedelja

15.00: (1,30) Lokomotiva Z. (5,20) Hrvatski Dragovoljac (11,0)

17.30: (1,37) Dinamo Z. (4,80) Rijeka (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

OsijekHajduk SplitNenad Bjelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara