Harlan Barera (©AFP)
Harlan Barera (©AFP)

Slavi Medeljin: Atletiko Nasional je šampion Kolumbije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.06.22. | 04:21

Zeleni poraženi u gostima od Tolime (1:2), ali zbog pobede u prvom meču finala plej-ofa Aperture sa 3:1, posle pet godina opet na tronu. Danijel Kitano tragičar, junak je Harlan Barera

Slavi zeleni deo Medeljina. Dvostruki šampion Južne Amerike, Atletiko Nasional, na kolumbijskom tronu je posle pet godina. U prvom meču finala plej-ofa Aperture, ekipa iz Medeljina je slavila pred svojim navijačima sa 3:1 protiv Tolime. U revanšu u Ibagueu, domaćin je pobedio samo sa 2:1, pa kruna ide u Antiokiju.

Malo je nedostajalo da Tolima nadoknadi dva gola minusa i odbrani trofej u Aperturi. Već posle 36 minuta je bilo 2:0 za Tolimu. Oliveira je postigao autogol u 16. minutu, da bi Kaisedo povećao prednost na 2:0 u 36. minutu. U nastavku ključni trenutak meča se dogodio na startu nastavka utakmice. Danijel Kitano nije uspeo da realizuje jedanaesterac.

Izabrane vesti

Golman Kevin Mier mu je odbranio udarac sa 11 metara. Pročitao ga je, odbio loptu iz drugog pokušaja, a onda je Kitano udario čuvara mreže gostiju. Posle gledanja VAR-a, sudija mu je pokazao direktan crveni karton. Sa igračem više u polju titulu Atletiko Nasionalu doneo je Harlan Barera u prvom minutu sudijske nadoknade.

Posle kornera, vezista Atletiko Nasionala je bio najprisebniji i glavom sa nekoliko metara doneo titulu svom timu i sigurno veliko slavlje za navijače velikana, voljenog kluba nekada zloglasnog kralja kokaina Pabla Eskobara.

Zeleni su stigli do 17. titule šampiona Kolumbije. Prethodnih godina, Atetiko Nasional je dobro igrao u prvom delu sezone, ali plej-ofu je po pravilo gubio. Ove godine, Nasional je završio tek na trećem mestu posle ligaškog dela šampionata, sa 10 pobeda u 20 utakmica, ali je bio sjajan u doigravanju.

Četvrtak, 02.30: (3,80) Tolima (3,45) Flamengo (2,00)

S druge strane, tim trenera Ernana Toresa je igrao treće vezano finale plej-ofa u Kolumbiji. U prvom je slavio protiv Miljonariosa u prošlogodišnjoj Aperturi, ali je u Klausuri krajem prošle godine poklekao u duelu sa Deportivo Kalijem. Sada je Tolima izgubila drugi put u meču za trofej i ostala praznih šaka, ali već za tri dana klub iz Ibague očekuje novi spektakl, dolazak brazislkog vicešampiona Flamenga u prvom meču osmine finala Kopa Libertadores.

KOLUMBIJA 1, APERTURA - FINALE PLEJ-OFA (REVANŠ)

Ponedeljak

Tolima - Atletiko Nasional 2:1 (2:0) /prvi meč: 1:3/

/Oliveira 16ag, Kaisedo 36 - Barera 90+1/


tagovi

Južna AmerikaKolumbija 1KolumbijaAtletiko NacionalDeportes Tolima

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara