Ibrahimović, ©Reuters
Ibrahimović, ©Reuters

Slaviće se deveta u nizu: Juve pred vratima raja, Milan i Ibra pokorili Olimpiko (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.07.20. | 23:35

Desetkovani Lacio daleko od šampionskog fudbala - 0:3

Kako sezona ide ka finišu, Juventus je sve bliži novom Skudetu, devetom uzastopnom. Osvaja titule po navici, reklo bi se. A glavni konkurenti, isto tako po navici, prave kikseve i ostaju praznih džepova. Lacio je prvi pratilac Stare dame ove sezone, a Milan ga je sada sapleo na Olimpiku. I gurnuo mu glavu u prašinu. Odigrao je tim Stefana Piolija jedan od boljih mečeva i dominantno slavio sa 3:0 (2:0).

Na osam kola do kraja sezone, Juve ima sada sedam bodova prednosti u odnosu na Lacio, i 11 više od Intera (meč manje). Teško će to ekipa Mauricija Sarija prokockati, mada još ništa nije gotovo. Juve je pred vratima raja.

Izabrane vesti

Lacio je večeras igrao bez Ćira Imobilea (nisu igrali ni Kaisedo, Lulić, Marušić, Luiz Felipe) i videlo se koliko ne može mnogo u napadu bez najboljeg napadača, dok je sa druge strane Milan želeo da popravi utisak sa gostovanja Spalu i to mu je pošlo za rukom. Igrali su Rosoneri oštrije i sa željom. Rezultat je tu. A Juventus se žestoko raduje takvom ishodu situacije...

Doduše, prvih dvadeset minuta ove utakmice mogli ste da prespavate i ne biste ništa propustili. Bilo je tromo i dosadno sa obe strane i ništa nije nagoveštavalo da bi baš Milan mogao da bude taj koji će da proradi. Upravo se to dogodilo u 23. minutu.

Zlatan Ibrahimović je upisao asistenciju, a da nije ni sanjao da će to biti. Hakan Čalhanoglu je opalio iz ne baš tako lake situacije, ali je lopta zakačila odbrambene igrače Lacija i lobovala Strakošu. Vrlo lep gol koji je razbio učmalost na Olimpiku.

Jasno, dalo je to sve krila Rosonerima, osetili su da im ponovo struji krv kroz žile, Ibrahimović je dao novi gol koji je poništen (opravdano) zbog ofsajda, ali je odmah zatim iskoristio penal i podigao rezultat na 2:0. Posle asistencije upisao je i pogodak, dovoljno da Milan može daleko lakše da igra do kraja meča.

Mora se reći da nije bio savršeno izveden penal, imao je Strakoša loptu, ali se ona izmigoljila i Milan je time zaključio savršeno poluvreme. Lacio je bio u prilici da spašava živu glavu i da juri rezultat. Jedini problem za Milan bila je povreda lista Čalhanoglua zbog koje je u 37. minutu ustupio mesto Paketi, kao i to što je Ibrahimović ostao na klupi na poluvremenu, a spekuliše se da se radi o povredi zgloba. Umesto njega ušao je Rebić.

Zaista su to bili ohrabrujućih 45 minuta za pristalice Rosonera koji su mogli da gledaju kako njihovi ljubimci dominiraju protiv jednog od pretendenata na Skudeto.

Lacio je bio blizu gola na startu drugog dela kada je u 53. minutu sevnula kontra, ali se ispostavilo da je gol Lacarija poništen jer je bio u ofsajdu.

Probao je Inzagi sa izmenama, da proba da razmrda ekipu koliko je to moguće, pa je uveo u igru Adekanjea, Vavru i Lukakua već do 56. minuta.

I taman kada je Lacio imao neku šansu da smanji rezultat, Milan je preko Rebića stigao do trećeg gola i time stavio tačku na bilo kakva nadanja Nebeskoplavih. Posle toga smo gledali uspavanku, svima je bilo jasno šta je po sredi. Milan je možda večeras rešio pitanje prvaka. Moglo je da bude i ubedljivije da je Ernandez pogodio u 80. minutu, a imao je zicer.

Odigrao je Milan večeras za sebe, ali je i mnogo pomogao Juventusu. Deveta u nizu Juvea može da se vidi na horizontu. Kakav bi samo to bio uspeh! Treba izbrojati do devet, a ne osvojiti devet Skudeta zaredom.

Trka za Skudeto nije gotova, ali... Juve je pred vratima raja.

SERIJA A - 30. KOLO

Subota

Juventus – Torino 4:1 (2:1)

/Dibala 3, Kvadrado 29, Ronaldo 61, Điđi 87 ag – Beloti 45+6 pen/

Sasuolo - Leće 4:2 (1:1)

/Kaputo 5, Berardi 63, Boga 77, Muldur 83 - Lućioni 27, Mankosu 63pen/

Lacio - Milan 0:3 (0:2)

/Čalhanoglu 23, Ibrahimović 34pen, Rebić 59/

Nedelja

17.15 (1,50) Inter (4,30) Bolonja (6,50)

19.30 (5,20) Breša (3,70) Verona (1,70)

19.30 (6,00) Kaljari (4,20) Atalanta (1,55)

19.30 (2,95) Parma (3,30) Fiorentina (2,45)

19.30 (1,90) Sampdorija (3,50) SPAL (4,20)

19.30 (2,25) Udineze (3,20) Đenova (3,35)

21.45 (2,15) Napoli (3,45) Roma (3,35)

 



tagovi

Zlatan Ibrahimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara