(©Reuters)
(©Reuters)

Slavija osvajanjem kupa potvrđuje dominaciju, Plzenju trofej utešna nagrada i vodič do međunarodne scene

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.05.21. | 13:29

Praški velikan bez poraza od Viktorije šest utakmica, a pre manje od mesec dana razneo je tim sa Dosan arene u češkoj prestonici (5:1)

Slavijina dupla kruna ili Plzenjov spas sezone? Praški velikan polako uspostavlja dominaciju u češkom fudbalu, visoko se kotira i na evropskoj mapi, što zbog izvrsnih dostignuća na međunarodnoj sceni, što zbog pomame evropskih klubova za Slavijine igrače. Visoko se vinuo timsa Eden stadiona, odskočio je od konkurencije, koja se nagutala prašine, a pečat na sjajnu sezonu predstavljao bi osvajanje češkog kupa.

Za Viktoriju Plzenj utešna nagrada, a za Slaviju potvrda da je bez premca u Češkoj. Zagospodarila je četa Jindriha Trpišovskog domaćom scenom, a trijumfom u finalu bi velikog rivala mogla da ostavi bez plasmana u Evropu. Predstavlja to za Slaviju dodatni motiv iako sa Viktorijom ne gaji rivalstvo kao sa gradskim rivalom Spartom. Dugo je Slavija pila u zapećku, gledala je u leđa dvojcu i povijala se pod njihovim udarcima. Zbog toga Slavija sada kada se izdigla želi da naplati dugove i usadi u glave ljutih rivala da joj trenutno nisu ni do kolena.

Izabrane vesti

Nije prošlo ni mesec dana od poslednjeg dvoboja Slavije i Viktorije, koji tim iz Plzenja želi da potisne. Ni najmanje nije prijatno kada od trostrukog uzastopnog šampiona primite pet komada (5:1). Sve se srušilo Viktoriji i krenulo u krivom smeru. Doduše, nije da je Viktorija Plzen ima sezonu za ponos, ali se do derbija na pozicijama koje joj garantuju učešće u nekom evropskom takmičenju. Od tada – potop.

17.00: (6.00) Viktorija Plzenj (4.00) Slavija Prag (1.50)

A, baš bi Slavija mogla da potpiše „smrtnu presudu“ Viktoriji Plzenj. Modža je i poslednja šansa timu sa Dosan arene da se domogne Evrope podizanje trofeja u Kupu Češke. Udaljila se Viktorija od svetala evropske pozornice izuzetno bledim izdanjima u šampionatu od debakla protiv Slavije. Napakovala je četiri utakmice bez pobede, osvojila je samo bod i ugrozila ne samo izlazak u evropska takmičenja, nego i celu sledeću sezonu.

Veliko je pitanje kakav će tim moći da sklopi Viktorija ako ne bude ugledala svetlo belog dana van Češke i malo je verovatno da će biti u stanju da se rve sa Slavijom i Spartom. Doživela je Viktorija sunovrat, menjali su se treneri, ali timu sa Dosan arene nije krenulo nabolje. Osvajanje češkog kupa predstavljalo bi tračak nade, jer bi Viktorija išla u Ligu Evrope.

U Slaviji teče med i mleko, rezultati su tu, a i veliki transferi. Tomaš Souček i Vladimir Coufal su napravili Slaviji proboj na tržištu. I veliki zaviruju u dvorište praškog velikana, a novi bombastičan transfer biće Abdalah Sima. Talentovani senegalski napadač skrenuo je pažnju na sebe, a jasno je da od Sime preti najveća opasnost Viktoriji. Iako nije najbolji strelac tima sa 11 golova, nezgodan je za čuvanje, unosi pometnju u protivničke odbrane i odvlači fokus na sebe. Često su to umeli da iskoriste Rumun Nikolae Stančiju (12 golova) i Jan Kuhta (14 golova).

KUP ČEŠKE - FINALE

Četvrtak

17.00: (6.00) Viktorija Plzen (4.00) Slavija Prag (1.50)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Slavija PragViktorija PlzenČeška

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara