Slavlje u srcu Šumadije: Radnički iz Kragujevca u Evropi!

Vreme čitanja: 1min | pet. 17.05.24. | 20:20

Ekipa Feđe Dudića ostvarila istorijski rezultat

Otvara se slavljenički šampanjac u srcu Šumadije! Radnički iz Kragujevca je prvi put u svojoj istoriji izborio plasman u evropska takmičenja!

Ekipi Feđe Dudića željeni posao je olakšala večerašnja pobeda Partizana na Banovom brdu, pošto je Čukarički ostao na nedostižna tri boda udaljenosti u odnosu na Šumadince. Kragujevčani su ovako sebe lišili drame u poslednjem kolu u Humskoj, ali će imati takmičarski motiv, jer žele sezonu da završe na četvrtom mestu.

Izabrane vesti

Ukoliko Crvena zvezda u utorak u okršaju sa Vojvodinom u Loznici (20.15) osvoji Kup Srbije četvrta pozicija bi Radničkom donela plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. Pad na petu poziciju ili ako pehar završi u rukama Lala, poslali bi Kragujevčane u kvalifikacije za Ligu konferencije.

Radnički je na ovaj način krunisao fantastičnu sezonu, a posebno fenomenalni prolećni deo sezone, u kom je ekipa Feđe Dudića predstavljala pravi hit prvenstva.

Kragujevčani su se prvi put izborili za evrokupove, a do sada su kontakt sa evropskim takmičenjima imali u sezonama 1969/1970. i 1970/1971, kada su učestvovali u Mitropa kupu.

Radnički je u jučerašnjem derbiju sa Vojvodinom na Čika Dači propustio priliku da obezbedi četvrto mesto, ali se ispostavilo da je taj bod, uz večerašnje rezultate bio dovoljan da dođe do velikog uspeha.

Podsećamo, Srbija ima dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, takođe dva u kvalifikacijama za Ligu Evrope i jednog u kvalifikacijama za Ligu konferencije.



tagovi

Feđa Dudić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara