Kolo Kolo (©Reuters)
Kolo Kolo (©Reuters)

Slavni Kolo Kolo tone sve dublje, borba za opstanak počela bolnim porazom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.12.20. | 00:42

Nisu uspeli da savladaju jednog od direktnih rivala u borbi za opstanak, La Serena slavila u Santijago de Čileu - 0:2

Nije bilo ipak na terenu mađioničara Valdivije, a Kolo Kolo je doživeo novi poraz. Slavni čileanski klub nalazi se u jako teškoj situaciji, poslednji je na tabeli Primere sa pet bodova od sigurne zone i utakmicom više od direktnih rivala za opstanak. Večeras je na svom Monumentalu doživeo poraz od La Serene (0:2) i na 12 kola do kraja je u jako teškoj situaciji.

Horhe Valdivija je označen kao čovek koji bi mogao da vrati nadu navijačima Kolo Koloa, pre par dana se popularni Mago vratio u klub, očekivalo se da će nastupiti protiv La Serene, ali ga ipak nije bilo u protokolu. Bivši fudbaler Crvene zvezde Pablo Muče je igrao od prvog minuta za domaćina, nije pomoglo ni kada ga je trener Kinteroš zamenio u 78. minutu i na teren poslao Haru. Vidi se i koliko sastavu iz Santijago de Čilea nedostaje legendarni Esteban Paredes, idol navijača je zbog povrede van stroja, a klubu zaista ne ide bez popularnog Tenka.

Izabrane vesti

Bilo je prilika na obe strane, Kolo Kolo je bio i bolji rival tokom većeg dela prvog poluvremena, da bi domaćina u 21. minutu potpuno zaledio Tonso, dobro se desetka La Serene snašla na ivici kaznenog prostora, usledio je precizan udarac i gostujuća ekipa je stigla do prednosti. Golman Lopez je do poluvremena sačuvao mrežu, a onda u drugom delu Muče, Blandi, Kosta, Fernandez i družina nisu uspeli da stvore ozbiljniju priliku pred golom rivala. Sve je postalo jasno u 82. minutu, Salinas je pobegao odbrani Kolo Koloa, odlično istrčao kontru, na kraju rutinski matirao Kortesa i duplirao prednost La Serene.


Poraz je dakle ostavio Kolo Kolo na dnu tabele sa samo 18 bodova posle 22 odigrana kola, O'Higins ima četiri boda više i utakmicu manje, prvi iznad crte Kokimbo je pet bodova udaljen i takođe tek treba da odigra meč 22. kola. La Serena je osvojila tri zlata vredna boda, potvrdili su dobru formu i vinuli su se u sredinu tabele. Videćemo da li se situacija u klubu koji je pre 29 godina igrao u Tokiju sa Crvenom zvezdom za titulu najboljeg na svetu može promeniti, bilo bi bolje u što kraćem roku, jer najuspešnijem klubu Čilea, za koji navija skoro pola zemlje, ozbiljno preti ispadanje iz elitnog ranga, što bi bilo ravno katastrofi.

ČILEANSKA PRIMERA, 22. kolo

Sreda

Kolo Kolo - La Serena 0:2 (0:1)

/Tonso 21, Salinas 82/





tagovi

Kolo KoloPablo MučeHorhe Valdivija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara