Stojan Vranješ, novo pojačanje Slobode (©Starsport)
Stojan Vranješ, novo pojačanje Slobode (©Starsport)

Sloboda protiv Sloge: Neefikasnost protiv efikasnosti

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.09.22. | 12:31

Nastavlja se ubrzani ritam utakmica u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, pa će ove subote otpočeti 9. kolo

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Šampionat Bosne i Hercegovine se zbog Mundijala u Kataru igra po ubrzanom sistemu. Gotovo bez pauze, kreće ovog vikenda 9. kolo. Otvoriće ga od 16 časova susret Slobode i Sloge u Tuzli.

Izabrane vesti

Sloboda je sezonu počela solidno. Sve je krenulo od remija bez golova sa gradskim rivalom Tuzla Sitijem. Onda su crveno - crni odigrali jednu od najboljih utakmica u poslednjih nekoliko sezona savladavši banjalučki Borac (2:0). Dobra forma nastavljena je na gostovanju kod Sarajeva, gde su uspeli iščupati bod (1:1), da bi posle toga usledio domaći poraz od Posušja (0:1), te gostujući remi bez golova sa Igmanom.

Šest bodova iz šest utakmica nije loš saldo, ali utisak je da se moglo mnogo više. Pogotovo zbog činjenice da je Sloboda postigla svega tri gola. Istina, primila je svega četiri, ali da je efikasnost bila bolja, sigurno bi bio i koji bod više na kontu. Iz tog razloga, poseglo se za rešenjima.

Dres Slobode zadužio je iskusni Stojan Vranješ. Nekadašnji kapiten Borca i provereno premijerligaško ime. Takođe, stigao je i napadač Amer Bekić. Iskustvom i nastupima za Sarajevo i Zrinjski sigurno je da će biti pojačanje za Slobodu. Kao i prethodne mečeve i današnji će Sloboda biti domaćin u Banovićima, što će možda biti otežavajuća okolnost, za tim koji sa klupe predvodi perspektivni stručnjak Adnan Jahić.

"Dolazi nam Sloga, predvođena sjajnim trenerom. Gospodin Zoran Ćurguz je i meni u jednom periodu bio trener i znam o kakvom se stručnjaku radi. Sloga je dobro krenula u prvenstvo, postižu dosta golova. iza Tuzla Sitija su najbolji u tom segmentu sa 16 pogodaka. Imaju meč više od nas, pet bodova više. Naš cilj je zaustaviti Kulenovića, špica koji je trenutno u najboljoj formi u prvenstvu - poručuje strateg Slobode.

16.00: (2,00) Sloboda (3,25) Sloga (3,70)

Ako Sloboda kuburi sa postizanjem golova, Sloga definitivno ne. Radi se o jednom od najefikasnijih klubova u Premijer ligi i ekipi koja je jedina u dosadašnjem delu sezone postigla gol na svakoj utakmici. Protivničke mtsu do sada tresli 16 puta što ih čini drugom najefikasnijom ekipom u ligi, odmah iza Tuzla Sitija.

Ništa to ne bi bilo čudno, da se ne radi o novajliji u Premijer ligi koji igra svoju debitantsku sezonu. Trenutno su sakupili 11 bodova i nalaze se na šestom mestu tabele i bar za sada niko ne može sa sigurnošću tvrditi da će se dobojlije boriti za opstanak. Teško i da su se najveći optimisti nadali ovakvom startu sezone, pa sada više nijedan Slogin rezultat ne možemo se gledati kao iznenađenje.

Stručnjak poput Ćurguza sigurno zna recept za dobar rezultat, pa će i danas pokušati nadmudriti mladog kolegu na drugoj strani.

"Sloboda ne daje puno golova, igraju čvrsto i organizovano, borbeno sa puno duela, pokušavaju da reše utakmicu najčešće kroz prekide, tako da nas očekuje rovovska borba. Igrali smo protiv njih pripremni meč, izgubili smo 1:0, ali sam bio zadovoljan igrom. Nadam se da ćemo ponoviti taj pristup, da ćemo pružiti dobru partiju, a za šta će to biti dovoljno ne zavisi samo od nas, već i od Slobode", istakao je trener Sloge.

------------------------

Sve utakmice Primere ove sezone možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------

BIH 1 - 9. KOLO

Subota

16.00: (2,00) Sloboda (3,25) Sloga (3,70)

Nedelja

17.00: (2,20) Leotar (3,10) Posušje (3,30)

19.00: (3,10) Široki Brijeg (3,00) Borac Banjaluka (2,35)

19.00: (1,65) Zrinjski (3,60) Sarajevo (5,10)

19.00: (1,62) Željezničar (3,45) Igman (5,70)

Ponedeljak

17.00: Velež - Tuzla Siti

19.00: Željezničar - Igman

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1Sloboda Tuzla

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara