Shutterstock, Ilustracija
Shutterstock, Ilustracija

Sloga niže pobede, pala i Budućnost za nastavak bega iz zone ispadanja

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.10.20. | 17:17

Treći vezani trijumf Kraljevčana

Sloga je do skoro bila jedna od retkih ekipa bez pobede u Prvoj ligi Srbije, ali je u poslednje dve nedelje počela da se budi. Deseto kolo u drugom rangu srpskog fudbala donelo je treći uzastopni trijumf ekipe iz Kraljeva – minimalnim rezultatom savladana je Budućnost iz Dobanovaca – 1:0. Za Kraljevčane nije debitovalo najzvučnije pojačanje, nekadašnji reprezentativac Konga i biši fudbaler Anžea, Ferebori Dore koji je stigao protekle nedelje.

Povratnik u drugu ligu iz utakmice u utakmicu pravi krupne korake ka begu iz zone ispadanja u koju staje osam ekipa. Ukoliko nastavi u identičnom ritmu, mogao bi da je napusti već u naredne dve runde. Gol koji je odlučio pobednika desio se u 27. minutu, uz detalj da su beli čuvajući prednost, uspeli da zarade crveni karton u šestom minutu sudijske nadoknade.

Izabrane vesti

Tokom dana igrala su još tri tima iz zone ispadanja. Dinamo iz Vranja se konačno pomerio sa mrtve tačke. Izabranici Dragana Antića su iz prvih devet rundi izvukli samo jednu pobedu (Trajal u četvrtom kolu) i ukopno tri boda, a taj učinak je dupliran protiv pančevačkog Železničara – 3:1. Sastav sa Juga Srije je prekinuo seriju od pet poraza, a rivala je načeo u završnici prvog dela igre. Vođstvo je podebljavano u 73, odnosno 75. minutu, a gosti su mogli da se zadovolje jednio utešnim golom.

Dinamov kolega po lošim rezultatima Radnički iz Sremske Mitrovice ostao je na brojci od šest bodova, koliko je imao pre ove runde. Sastav Dušana Kljajića nastavila je da beleži poražavajuće rezultate na svom terenu. Izgubila je na svih pet domaćinstava, ovoga puta od Trajala - 1:2. Kruševački tim je iskoristio period od 50. do 53. minuta da stekne prednost 2:0, a dva gola deficita bili su nenadoknadivi za domaćina. Desetkovani Trajal, bez najboljeg igrača Predraga Pavlovića i povređenih Đurovića i Liščevića, dopustio je rivalu da proslavi počasni pogodak.

PRVA LIGA SRBIJE – 10. KOLO

Petak

IMT - Loznica 2:3 (2:0)

/Terzić 11, Bajić 12 - Komarčević 50, 76pen, Dražić 80/

Subota

Radnički 1923 – Žarkovo 3:2 (3:0)

/Varjačić 9p, Ćirović 15, Jovanović ag 22 – Manić 49p, Babić 90/

Kabel – Borac 0:1 (0:1)

/Kijevčanin 2/

Radnički P. – Zemun 2:1 (1:1)

/Petrović 35, Tolić 47 - Avrić 38/

Nedelja

Dinamo Vranje - Železničar Pančevo 3:1 (1:0)

Sloga - Budućnost Dobanovci 1:0 (1:0)

Radnički Sremska Mitrovica - Trajal 1:2

Ponedeljak

15.00 Dubočica – Jagodina

15.00 Grafičar – Kolubara

***kvote su podložne promenama





tagovi

Dinamo VranjeSloga KraljevoTrajalBudućnost DobanovciŽelezničar Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara