Ferebori Dore u duelu sa Markinjosom iz Pari Sen Žermena (©AFP)
Ferebori Dore u duelu sa Markinjosom iz Pari Sen Žermena (©AFP)

Sloga sa bivšim reprezentativcem Konga na Budućnost

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.10.20. | 09:10

Danas tri meča 10. kola drugoligaškog karavana u Srbiji. Kraljevčani se pojačali poslednjeg dana prelaznog roka, stigao nekadašnji igrač Anžea, Kluža, Petrolula i Boteva

Smena ne čelu Prve lige Srbije. Kabel je dugo suvereno držao prvu poziciju u drugoligaškom karavanu, ali je posle poraza na svom terenu od čačanskog Borca (0:1) lidersku poziciju je prepustio kragujevačkom Radničkom, jedinoj ekipi bez poraza.

Danas od 15 časova na programu su tri utakmice 10. kola. Sloga je očajno startovala, ali se budi. Imala je samo bod posle sedam kola, ali posle dolaska Borisa Bunjka na kormilu Kraljevčana odlični rezultati. Povratnik u drugu ligu vezao je dve pobede, pobegao sa začelja, a poslednjeg dana prelaznog roka se pojačao.

Izabrane vesti

Najzvučnije ime koje je stiglo u Kraljevo prošle nedelje je nekadašnji reprezentativac Konga Ferebori Dore (31). Odigrao je 35 utakmica za reprezentaciju Konga, postigao 10 golova, a zabeležio je i 112 meča u francuskom Anžeu. Igrao je i za bugarski Botev, rumunske ekipe Kluž i Petrolul. Pravo igranja imaće od današnje utakmice sa Dobanovčanima.

Kogoanac je u februaru prošle godine potpisao za bugarski Botev, za koji je postigao dva gola na 16 utakmica.

"Predsednik je završio ogroman posao, Dore ima sjajne karakteristike i znam da nije bilo lako da ga dovede. Dobili smo kapitalno pojačanje i verujem da će nam pomoći da budemo efikasniji i da produžimo pobednički niz. Radio sam kao trener sa afričkim fudbalerima i znam šta i koliko mogu. Ubeđen sam da će brzo uklopiti, jer je atmosfera izvanredna i momci su mu pružili snažnu podršku“, rekao je trener Sloge Boris Bunjak za Sportski žurnal.

U poslednjim trenucima prelaznog roka u Slogu se vratio golman Lazar Tatić, nekadašnji čuvar mreže Kolubare, Jagodine, Radnika, Napretka, Bačke, Trikale i Budućnosti iz Dobanovaca.

Radnički iz Sremske Mitrovice ima šest bodova, a sve je ostvario na gostujućim terenima. Na svom terenu novajlija u ligi ima sva četri poraza. Imaće izabranici trenera Dušana Kljajića šansu da protiv Trajal upišu prve bodove na svom terenu. Kruševljani su očajni na gostovanjima. Osvojili su samo bod u pet mečeva. U tim Gumara se vraća posle suspenzije Filip Sredojević. Zbog kartona neće biti najboljeg igrača Kruševljana Predrag Pavlovića i povređenih Đurovića i Liščevića.

Fenjeraš Dinamo iz Vranja dočekuje Železničar iz Pančeva, koji je na sredini tabele. Četa Dragana Antića je jedini trijumf u sezoni ostvarila na svom terenu protiv Trajala u četvrtom kolu, a onda je vezala pet poraza.

PRVA LIGA SRBIJE – 10. KOLO

Petak

IMT - Loznica 2:3 (2:0)

/Terzić 11, Bajić 12 - Komarčić 50, 76pen, Dražić 80/

Subota

Radnički 1923 – Žarkovo 3:2 (3:0)

/Varjačić 9p, Ćirović 15, Jovanović ag 22 – Manić 49p, Babić 90/

Kabel – Borac 0:1 (0:1)

/Kijevčanin 2/

Radnički P. – Zemun 2:1 (1:1)

/Petrović 35, Tolić 47 - Avrić 38/

Nedelja

15.00: (3,45) Dinamo V. (3,00) Železničar P. (2,20)

15.00: (2,20) Sloga (3,00) Budućnost (3,45)

15.00: (2,15) Radnički S. M. (3,00) Trajal (3,50)

Ponedeljak

15.00 Dubočica – Jagodina

15.00 Grafičar – Kolubara

***kvote su podložne promenama



tagovi

Srbija 2SrbijaPrva liga SrbijeTrajalRadnički Sremska MitrovicaŽelezničar PančevoBudućnost DobanovciSloga KraljevoDinamo Vranje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara