Marek Hamšik (©Reuters)
Marek Hamšik (©Reuters)

Slovaci bez Škrinijara i Lobotke, vratio se Hamšik

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.10.20. | 14:52

Republika Irska ima samo jednu pobedu na gostovanjima u prethodne tri godine, i to protiv Gibraltara

Treće uzastopno učešće na Evropskom prvenstvu – to je cilj reprezentacije Republike Irske pred put u Bratislavu i megdan sa Slovačkom u polufinalu baraža Lige nacija.

Stiven Keni nije najbolje otvorio svoje poglavlje na klupi Republike Irske. Klupu je od Mika Mekartija još u aprilu, ali je debitovao tek u septembru na otvaraju nove sezone u Ligi nacija. I nije se proslavio. Na debiju protiv Bugarske, Irska je stigla do boda tek u nadoknadi meča, da bi potom kod kuće pretrpela poraz od Finske minimalnim rezultatom. Keni smatra da pomenuti rezultati nisu pravi pokazatelj snaga u njegovoj reprezentaciji, već da će pravi test biti meč u Slovačkoj.

Izabrane vesti

Međutim, Irci u Bratislavu stižu sa činjenicom da su dobili samo jednu takmičarsku utakmicu na strani u poslednje tri godine, i to minimalnim rezultatom protiv Gibraltara.

Najgori scenario bio bi da moramo da jurimo rezultat, ali ni to nije smak sveta. Utakmica traje 90 minuta, što je dosta vremena i mislim da veliki broj nas u ekipi ima dovoljno iskustva da ne bi paničio. Nikome od nas se to ne bi dogodilo u klubu da gubimo sa 1:0. Nadam se da neće, ali ukoliko se takva situacija dogodi, ne mislim da će dugme za alarm morati da se aktivira. Znamo da imamo kvalitet i sposobnost da postižemo golove”, rekao je fudbaler Totenhema Met Doerti, koji će zauzeti mesto kraj desne aut-linije, pošto je Šejmus Kolman povređen. Iz istih razloga nema ni veziste i defanzivca Notingem Foresta Harija Artera i Sajrusa Kristija, kao ni štopera Blekburna Daraa Lenihana.

Selektor Slovačke Pavel Hapal ima kadrovskih problema pred večerašnji meč. Stanislav Lobotka je morao da ostane u karantinu sa ostatkom ekipe Napolija, uprkos tome što je tri uzastopna puta bio negativan na testiranju. Izostanak Lobotke otvorio je mesto igraču sa najviše nastupa u reprezentaciji, najboljem strelcu i kapitenu nacionalne selekcije, Mareku Hamšiku, kojeg nije bilo na septembarskom okupljanju u okviru grupne faze Lige nacija. Golman Njukasla Martin Dubravka nije doputovao u Bratislavu zbog povrede, a nema ni Mihaila Duriša zbog potresa mozga. U poslednjem trenutku je otpao i defanzivac Intera Milan Škrinijar zbog pozitivnog testa na korona virus.  

Biće ovo šesti duel dve selekcije. Na prethodnih pet Irska je ostala neporažena, ali taj podatak ne dozvoljava Keniju da se opusti.

Ne bih se previše oslanjao na to. Bilo bi suludo da to uzimamo kao vodič kako bi ovaj meč trebalo da izgleda. Ti mečevi ostaju u prošlosti, ovaj je u sadašnjosti. Poštujemo Slovačku, oni su vrlo dobar tim i igraju kod kuće. Ali, ne potcenjujte nas. Takođe imamo neke vrlo dobra igrače i radujemo se utakmici”, rekao je Keni.

BARAŽ LIGE NACIJA - POLUFINALE

Četvrtak

18.00: (2,30) Gruzija (2,95) Belorusija (3,60)

20.45: (1,83) BiH (3,40) Severna Irska (4,85)

20.45: (3,30) Bugarska (3,00) Mađarska (2,40)

20.45: (2,65) Island (3,00) Rumunija (2,90)

20.45: (2,50) Severna Makedonija (3,05) Kosovo (3,05)

20.45: (2,50) Norveška (3,20) Srbija (2,95)

20.45: (2,45) Škotska (3,10) Izrael (3,10)

20.45: (3,05) Slovačka (2,95) Republika Irska (2,55)


tagovi

kvalifikacije za EPSlovačkaLiga nacijaRepublika Irska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara