Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Slovačka: Bitka za Ligu konferencije

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.05.21. | 14:01

Žilina, Sered, Zlate Moravce i Trenčin u baražu za izlazak na međunarodnu scenu

Slovan iz Bratislave se okitio titulom, u kvalifikacije za Ligu konferencije će Dunajska Streda i Spartak iz Trnave, a iz lige je ispala Nitra. Takav je epilog u Slovačkoj, a još je ostalo da kroz baraže saznamo još jednog učesnika međunarodnog takmičenja, odnosno hoće li se Senica spasti.

Žilina je takmičenje okončala na četvrtom mestu i tako ušla u grupu timova koji će morati da se dodatno bore za mesto na internacionalnoj sceni. Pored nje tu su još petoplasirano Zlate Moravce, šestoplasirani Trenčin i najbolji iz plej-auta, Sered. Dakle, sezona se za ova četiri tima, kao i za davljenika Senicu, produžila za još nedelju dana.

Izabrane vesti

19.00: (1,37) Žilina (5,10) Sered (7,75)

U polufinalu plej-ofa Žilinu izaziva najbolja ekipu iz grupe za spasavanje - ŠKF Sered. Cilj je jasan - pobediti i obezbediti učešće u finalu plej-ofa u petak, protiv boljeg iz okršaja Zlate - Trenčin. Sered je izborio prolaz u doigravanje u poslednjem kolu, kada je savladao Senicu 4:1 i preskočio Ružomberok na tabeli.

Ovo će biti treći duel Žiline i Sereda ove sezone. Izabranici trenera Gergeljija Gerija zasluženo su završili na najboljoj poziciji u donjem domu, pošto su u njoj sakupili najviše poena i mogli su da pobede svakog protivnika u 10 krugova.

Sve u svemu, Sered je trenutno u dobroj formi, ali s druge strane, u grupi nije bilo tako zahtevnih protivnika.

"Ne znamo kakav će taktički plan smisliti, to je jedno. Druga stvar je da prvo moramo da gledamo sebe. Ako smo dobro prilagođeni, a verujem da ćemo biti, možemo da igramo našu igru. Jaki smo kod kuće. Moramo to da pokažemo i na terenu, da potvrdimo zašto smo završili na višem mestu", istakao je Pavol Stano, kormilar Šošona.

SLOVAČKA, PLEJ-OF ZA LIGU KONFERENCIJE

Utorak

19.00: (1,37) Žilina (5,10) Sered (7,75)

19.00: (2,90) Zlate Moravce (3,40) Trenčin (2,40)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

ŽilinaSlovačka 1Slovačka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara