Navijači Slovackog (©Youtube/TV Slovacko)
Navijači Slovackog (©Youtube/TV Slovacko)

Slovacko dovelo pojačanje iz Kasimpaše za Partizan

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.09.22. | 15:41

Slavija gostuje u Uherskom Hradištu u prvenstvu Češke

Pre nedavnog ponoćnog roka za slanje spiska za grupnu fazu Lige konferencije Slovacko je dobilo veliko pojačanje. Predstojeći rival Partizana u najslabije rangiranom kontinentalnom takmičenju, kojem će crno-beli da gostuju već predstojećeg četvrtka u Uherskom Hradištu, angažovao je Tomaša Bržečku (28), koji je izgubio mesto u sastavu turske Kasimpaše.

Slovacko je dalo sve od sebe da na vreme registruje štopera kako bi trener Martin Svedik mogao da već protiv Partizana računa na igrača koji se profilisao u sastavu sa jugoistoka Češke.

Izabrane vesti

"On je igrač koji se vraća u poznato okruženje", rekao je sportski menadžer, Makedonac Veliče Šumulikoski za klupski sajt.

Bržečka je bio veoma zainteresovan za povratak u Slovacko, odakle je pre četiri godine prešao u Jablonec, a zatim u Tursku. U redovima istanbulskog tima nisu računali na Tomaša za ovu sezonu i on je dobio dozvolu da traži novi klub. Problem je bio što je imao ugovor do sledećeg leta i Kasimpaša nije htela da ga pusti besplatno.

19.00: (4,40) Slovacko (3,50) Slavija (1,85)

Dugo se činilo da dogovor neće biti postignut, jer je Kasimpaša navodno tražila i do milion evra za defanzivca. Poslednjih dana, međutim, stavovi obe strane su počeli da se približavaju. Slovacko je dobilo pojačanje iz snova koje su žarko želeli trener i uprava. Dolazak Bržečke će rasteretiti iskusnog Mihala Kadleca, Stanislava Hofmana i Vlastimila Daničeka, koji ponekad moraju da se odmore u zahtevnom programu.

"Kada nemate širok sastav, morate da platite ceh u nekom takmičenju. Zato sam želeo da dovedemo još dva igrača, s obzirom na pomenute stvari i ambicije. Ali to nije samo moj posao. Ako se ne slažemo, idemo dalje. Klub kao što je Slovacko ne može čak ni da udvostruči kvalitet svih pozicija", rekao je trener Svedik.

Štoper je već stigao, ali centralni vezni nije.

"Mi nismo klub koji će da poludi. Nećemo da trošimo novac ne misleći da li ćemo moći da preživimo sledeće godine. Znamo šta radimo i šta želimo. Kada nekoga dovedemo, mora da nam pomogne u budućnosti. Bez obzira da li igramo u grupi Lige konferencije. Imamo koncept koji ćemo pratiti. I naredna sezona će biti izazovna", završio je Šumulikoski.

----------------

Jučerašnji dobitnik puta za Katar na meč Brazil - Srbija pogodio je kvotu 226,03.

Možeš li ti da budeš današnji pobednik?

----------------

Večeras Slovacko dočekuje Slaviju u sedmom kolu najvišeg češkog takmičenja. Činilo se da su momci iz Uherskog Hradišta krajem avgusta imali mamurluk posle prolaza preko AIK-a u grupe evropskog kupa. Pre svega, nisu bili dovoljno dobri protiv Libereca na svom terenu, posle čega su otišli ​​u Plzenj i zasluženo izgubili.

Slavija je, s druge strane, posle lošeg početka sezone, vezala četiri pobede u svim takmičenjima bez primljenog gola.

"Slovacko ima odličan kvalitet, karakterističan stil igre, u suštini najiskusniji sastav u ligi. To je uvek izuzetno izazovna utakmica, u veoma specifičnom okruženju. Ne postiže se mnogo golova, velika je borba i velika bitka. Imam velike simpatije za trenera Svedika, uspon Slovackog je za divljenje. Želim im sve najbolje, igraće prvi put u evropskoj grupi. Ovo je odlična vest za njihov tim i ceo region, kao i za češki koeficijent", hvali protivnika trener Jindrih Trpišovski.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

ČEŠKA 1 - 7. KOLO

Subota

Teplice - Jablonec 3:2 (1:2)

Liberec - Plzenj 0:1 (0:1)

Buđejovice - Mlada Boleslav 0:2 (0:0)

Sparta - Zlin 0:0

Nedelja

16.00: (2,50) Brno (3,30) Bohemijans (2,85)

16.00: (2,30) Hradec (3,20) Ostrava (3,25)

16.00: (3,35) Pardubice (3,20) Sigma (2,25)

19.00: (4,40) Slovacko (3,50) Slavija (1,85)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Češka 1SlovackoSlavija Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara