Slovacko krenulo niz liticu: Naivan poraz od Libereca, a pre Partizana ga čekaju Plzenj i Slavija

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.08.22. | 18:10

Ekipa Martina Svedika doživela prvi poraz u novoj sezoni i neslavno započela paklenu seriju mečeva u naredne dve nedelje - 1:2

Slovacko je doživelo prvi poraz u sezoni i to prilično naivan na svom terenu od novog lidera Libereca. Ekipa Martina Svedika poražena je sa 1:2, iako je imala više opasnih prilika, ali je olako prepustila bodove rivalu.

Domaćin je kažnjen za dve defanzivne greške na meču. Prva se dogodila u 45. minutu kod prekida koji je u gol pretvorio Teodor Gebre Selasije, a druga u 50. minutu, nakon greške u predaji lopte, kada se otvorio kontranapad Libereca, a prednost gostiju duplirao Mik van Buren.

Izabrane vesti

Sredinom prvog poluvremena odličnu priliku za Slovacko propustio je Vlastimil Daniček, ali je isti igrač samo minut nakon vodećeg gola Libereca zaradio crveni karton, pošto je sa leđa povukao Matušeka i sprečio ga da razvije opasan kontranapad.

I pored brojčanog deficita, Slovacko se nije predavalo već je stvaralo šanse. Samo dva minuta posle drugog gola Libereca odlično je glavom gađao Libor Kozak, mada je sve moglo da bude razrešeno u 55. minutu kada je Van Buren mogao do drugog gola, ali se istakao Filip Ngujen.

Za veliku upornost domaćin je nagrađen u 64. minutu golom Andreja Mihalika sa bele tačke, dok je veliki bod odličnim udarcem sa distance mogao da donese Mihal Tomić u 78. minutu.

Ipak, najopasnije za goste bilo je u 89. minutu, kada je Petr Rajnberk ostao sam u kaznenom prostoru, zaobišao protivničkog čuvara mreže, ali je pogodio stativu. Da je tada bilo 2:2 pričali utisak bi bio potpuno drugačiji, ovako Slovacko je neslavno započelo tešku seriju mečeva koja će biti kompletirana utakmicom sa Partizanom u Češkoj 8. septembra.

Već u srdu sastav Martina Svedika gostuje Plzenju, a u nedelju dočekuje Slaviju iz Praga.



tagovi

Slovacko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara