(©Reuters)
(©Reuters)

Slovacko voli preokrete: Pobedom u 94. minutu Česi raširili krila pred Keln

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.10.22. | 18:01

Teplice doživelo šokantan poraz – 2:1

Malo ko je tako opasan u finišu utakmice u poslednje vreme kao Slovacko. Dok drugi padaju kako se meč bliži kraju, češki klub se diže i pravi preokrete.

U prethodnom kolu Lige konferencije Slovacko je šokiralo Nicu nasred Azurne obale, od 0:1 došlo je do pobede pred sam kraj meča, a isti obrt tim Martina Svedika napravio je danas protiv Teplica u domaćem prvenstvu. Gosti su vodili do poslednjih deset minuta, a onda su ostali bez ičega – 2:1.

Izabrane vesti

Slovacko ove sezone slabo stoji u domaćem prvenstvu, daleko je od mesta koje ga vodi ponovo u Evropu. Nije to ništa neobično, timovima koji ne igraju redovno u međunarodnim kupovima zna ta velika scena da iscrpi svu energiju i motivaciju, a pogotovo sada kada se Slovacko vratilo u igru za prolaz u prolećnu fazu takmičenja. Šansa češkom klubu je u četvrtak, kada na svom terenu dočekuje Keln. Pobeda bi potpuno sačuvala šanse Svedikovom timu za prolaz iz grupe.

Delovalo je da će ovo biti još jedna utakmica u kojoj će Slovacko ostati bez trijumfa, jer mu ništa nije polazilo za nogom pogotovo nakon gola koji je postigao Gning u 42. minutu.

Teplice je bilo u bunkeru, a domaćin tukao ćorcima sve do pred kraj. Izjednačenje je doneo Veheta u 85. minutu, na vrlo srećan način. Ponovo je išao centaršut s boka na peterac, napadač Slovackog je gotovo iz mrtvog ugla šutirao, a loptu je u mrežu uterao golman gostiju Grigar.

Usledio je veliki pritisak domaćih, koji je još jednom urodio plodom. Ovog puta strelac je bio Hofman na asistenciju Havlika.

Sada sa velikim samopouzdanjem Slovacko dočekuje Keln u četvrtak. Pratiće i u taboru Partizana taj rezultat...


Slovacko je igralo u formaciji 4-2-3-1, a u sastavu: NgujenTomić, Hofman, Kadlec, Rajnberk (od 63. Travnik) – Daniček, HavlikPetržela (od 60. Veheta), Kohut (od 75. Svedik), Doski (od 46. Kalabiška) – Kozak (od 46. Mihalik).



tagovi

SlovackoTepliceČeška 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara