Jan Kozak, trener Slovana (©Reuters)
Jan Kozak, trener Slovana (©Reuters)

Slovan u problemu

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.08.20. | 13:19

Šampion Slovačke bez utakmice dve nedelje posle putovanja na Farska Ostrva i korone u redovima tima iz Bratislave. Trenčin ne igra na svom stadionu već u Žilini

Početak Fortuna lige Slovačke protiče u dominaciji Dunajske Strede. Ambiciozan klub ima svih pet pobeda i istakao je ozbiljnu kandidaturu za skidanje Slovana sa trona. Ekipa iz Bratislave ima mnogo problema na startu. Eliminisana je iz kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su igrači slovačkog prvaka bili zaraženi virusom korona pred meč sa Ki Klaksvikom. Dva puta je ekspedicija Slovana putovala na Farska Ostrva, ali utakmica prvog kola kvalifikacija za evro-elitu nije odigrana. Slovan je izbačen, pa je ostao bez šanse da se bori za ulazak u grupnu fazu Ligu šampiona.

Fudbaleri su bili u karantinu. Trener Jan Kozak imao je tek nekoliko treninga sa ekipom u poslednje dve nedelje. Utakmica petog kola protiv Trenčina trebalo je da bude odigrana u subotu, ali je pomerena za ponedeljak (19.00), kako bi se igrači tima iz Bratislave oporavili.

Izabrane vesti

Slovan je odigrao samo tri meča u šampionatu. Posle dve ubedljive pobede sa po 5:0 protiv Nitre u gostima i na svom terenu protiv Mihalovčea, u poslednjem meču u šampionatu Slovačke poražen (1:2) je od ekipe Zlato Moravce. Trenčin ove sezone utakmice ne igra na svom terenu nego u Žilini, što može da bude dobra vest za oslabljene goste.

Slovan je prošle sezone dominantno stigao do titule u Slovačkoj sa čak 17 bodova više u odnosu na vicešampiona Žilinu. Najveći klub u zemlji osvojio je krune prethodne dve godine. Nije mnogo menja tim. Najveće pojačanje ovog leta je dolazak Čeha Ondreja Petraka iz nemačkog drugoligaša Nirnberga. On je u karijeri nosio dresove Slavije iz Praga i Dinama iz Drezdena. Radi se o zadnjem veznom koji će pojačati konkurenciju u timu. Iz ukrajinske Zorje stigao je i Brazilac Rafael Ratao. Od Sarajeva je otkupljen Alen Mustafić, ali je mladi Tuzlak poslat na pozajmicu u Nitru. Zimus je Slovan ostao bez najboljeg strelca i igrača Andraža Šporara koji je nastavio da trese mreže i u portugalskoj Primeiri u dresu Sportinga iz Lisabona. Od Srba dres Slovana nose nekadašnji mladi repezentativac i bivši igrači OFK Beograda Aleksandar Čavrić.

U prošlom šampionatu Slovan je oba puta pobedio Trenčin u Fortuna ligi, sa 4:2 u gostima i sa 2:0 u Bratislavi. Ekipa iz Bratislave je izbacila današnjeg rivala prošle sezone i iz Kupa Slovačke u četvrtfinalu, posle penala. Trenčin ne zna za pobedu protiv Slovana više od dve i po godine.

SLOVAČKA 1 – 5. KOLO

Subota

Senica – Nitra 0:0

Spartak Trnava – Sered 0:2 (0:1)

Nedelja

Ružomberok – Pohronije 0:0

Zlato Moravce – Dunajska Streda 1:2 (1:1)

Žilina – Mihalovče 6:2 (2:0)

Ponedeljak

19.00: (4,80) Trenčin (3,90) Slovan (1,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

SlovačkaSlovačka 1Slovan Bratislavatrenčin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara