©Reuters
©Reuters

Slovenci se sat vremena mučili protiv San Marina, sreća kaznila bunker gostiju

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.03.23. | 20:07

Dve nespretne reakcije gostiju donele ceo plen izabranicima Matjaža Keka (2:0)

Mučila se Slovenija protiv Kazahstana, bila u situaciji da posle prvog poluvremena juri gol zaostatka, ali je uspela da stigne do pobede (2:1). Utisak nije popravila ni prva utakmica na domaćem terenu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i gostovanje San Marina. Selekcija daleko od profesionalnog nivoa, uspela je skoro sat vremena da zadaje glavobolje izabranicima Matjaža Keka koji su zahvaljujući velikoj dozi sreće upisali novu pobedu (2:0).

Savršen učinak ostaviće u senci činjenicu da je Slovenija tokom prvih 180 minuta zvaničnog fudbala u 2023. godini ostavila veoma skroman utisak, međutim predstavljaće opomenu pred naredne izazove.

Izabrane vesti

Iako je domaćin uspostavio potpunu inicijativu dugo je vio bez rešenja za ultradefanzivnu postavku rivala. Vrebali su Slovanci priliku da zaresu mrežu San Marina, a inicijativa je rezultirala golom u 56. minutu kada je Zajc šutirao, lopta je pogodila Sevolija i odbila se do Benjamina Šeška. Iako je rikošet iznenadio ofanzivca Salcburga tračak sekunde mu je bio dovoljan da reaguje i usmeri je ka mreži.

Isključivo defanzivni pristup gostiju uticao je da im sreća u potpunosti okrene leđa te su spletom nespretnih okolnosti kapitulrali i četiri minuta kasnije. Žan Vipotnik je poslao loptu sa desnog boka, a Di Maio je u želji da otkloniopasnost poslao u svoju mrežu.

Pobedom, Slovenija se osamila na čelu Grupe H makar do kraja susrteta Severne Irske i Finske i probudila nadu da bi mogla da se plasira na Evropsko prvenstvo, prvi put još od 2000. godine. Dok će San Marino u potragu za prvim bodovima morati da krene protiv narednih rivala, i sa izmenjenim pristupom.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO - 2. KOLO

GRUPA H

Nedelja

Kazahstan - Danska 3:2 (0:2)

/Zainutdinov 72, Tagibergen 86, Ajmbetov 89 - Hojlund 21, 36/

Slovenija - San Marino 2:0 (0:0)

/Šeško 56, Di Maio 60ag/

20.45: (2,60) Severna Irska (3,00) Finska (3,00)



tagovi

Fudbalska reprezentacija Slovenijekvalifikacije za Evropsko prvenstvoreprezentacija San Marina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara