Jirži Jarošik (©Reuters)
Jirži Jarošik (©Reuters)

Slovenija: Posle Kamoranezija otišao i Jarošik

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.04.21. | 13:42

Čeh nije uspeo da oživi branioca titule Celje, pa je juče smenjen, a već danas novi trener Agron Šalja debituje protiv Radomlja u četvrtfinalu Kupa

Slovenački fudbal je u samo dva meseca ostao bez dvojice internacionalnih trenera sa respektabilnom igračkom karijerom. Najpre je krajem februara Mauro Kamoranezi, svetski prvak sa Italijom i bivša zvezda Juventusa, smenjen sa kormila Maribora, a juče je otkaz dobio i Jirži Jarošik u Celju.

Nekadašnji češki reprezentativac i vezista moskovskog CSKA, Čelsija i Seltika, nije uspeo da probudi Grofove i razlaz je bio neminovan. Odluka uprave kluba da se zahvali stasitom Čehu je očigledno plod želje da se izazove šok terapija, jer već danas Celje igra četvrtfinalni meč Kupa Slovenije protiv drugoligaša Radomlja (15.00).

Izabrane vesti

15.00: (1,73) Celje (3,60) Radomlje (4,50)

Možda važnije od najmasovnijeg takmičenje u zemlji za Grofove je opstanak u najvišem rangu, jer ekipa se nalazi trenutno na pretposlednjem mestu, onom koje vodi u plej-aut. Prvoligaški status ekipa sa stadiona Arena Petrol rešiće pod taktikom novog stratega. Već je poznato da će Jarošika da nasledi Agron Šalja.

Jarošik je imao raznoliku igračku karijeru, tokom zime je preuzeo vođstvo Celja, ali u nastavku Prve lige Telekom Slovenije nije uspeo da vrati aktuelnom prvaka zemlje u vrh. Pobedom u Kupu u Kranju, i nad Mariborom u ligi, uz dva remija, pretrpeo je još osam poraza. Šest kola pre kraja prvenstva Celje je tri boda daleko od Aluminija u mirnoj luci.

Agron Šalja će pokušati da izvadi kestenje iz vatre. Ovaj 48-godišnjak je radio kao trener omladinskih reprezentacija Slovenije od početka 2015. godine.

"Trenutna pozicija je jasna svima koji prate fudbal. Pratio sam čitavu ligu, a ne samo Celje. Znam tim, već sam imao priliku da sarađujem sa mnogim igračima. Ekipa ima potencijal da se uzdigne iz ove pozicije. Pre svega, uverile su me ambicije kluba, vizija rada, kao i kvalitet i potencijal tima", rekao je Šalja.

17.30: (3,05) Domžale (3,25) Maribor (2,25)

Šalja je sa Celjem potpisao ugovor na godinu dana sa mogućnošću produženja za još godinu, a već danas ga očekuje prvi test protiv Radomlja. Dva i po sata kasnije snage će odmeriti Domžale i Maribor, u sklopu drugog meča današnjeg programa četvrtfinala Kupa Slovenije (17.30).

KUP SLOVENIJE - ČETVRTFINALE

Utorak

15.00: (1,73) Celje (3,60) Radomlje (4,50)

17.30: (3,05) Domžale (3,25) Maribor (2,25)

Sreda

15.00: (7,00) Drava (4,40) Koper (1,40)

17.30: (8,00) Lendava (5,30) Olimpija (1,30)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

SlovenijaCeljeRadomljeMariborDomžaleJirži JarošikMauro Kamoranezi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara