Slučaj Tomane: Ne može na pozajmicu, najvažniji test u nedelju

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.08.20. | 09:19

Portugalac na novom raskršću

Portugalski napadač Antonio Mendeš Tomane nalazi se na novom raskršću u Crvenoj zvezdi. Dolaskom Dejana Stankovića na klupu bivši član Tondele je pao u drugi plan, zatim je vaskrnuo pre pandemije virusa korona, pa opet pao u zaborav. Međutim, slaba forma i nespremnost Ričmonda Boaćija i Milana Pavkova, te povreda El Fardu Bena, snažnom centarforu su otvorila vrate prve postave. Golom u Albaniji, pre toga i odličnom igrom, Tomane je okajao dobar deo greha iz Pireja i došao nadomak zvanja prvog napadača srpskog šampiona.

Do pre 20 dana pričalo se o sigurnom odlasku Tomanea, odnosno da njegovom pozajmicom ili prodajom Crvena zvezda želi da oslobodi mesto za novog stranog napadača. I sam igrač je pokazivao nameru da napusti Ljutice Bogdana, najviše zbog prevelikog pritiska i nekonstantnosti igara. Međutim, gol u Albaniji je iz korena promenio stvari. Menadžerski tim, koji vodi računa o karijeri Tomanea, javio se Crvenoj zvezdi pre 20 dana i saopštio da će doneti ponudu jednako tešku ulaganju u portugalskog centarfora. Crveno-beli su ga prošlog leta platili Tondeli 750.000. Od tada je nastao tajac, ali je u međuvremenu Tomane iskorostio povredu Bena. I namtnuo se kao prvi izbor Dejana Stankovića.

Izabrane vesti

Vrlo je verovatno da će Tomane dobiti šansu u kontinuitetu. To mu je nedostajalo tokom prve sezone u Ljutice Bogana, pa će tako predvoditi napad crveno-belih u nedeljnom susretu sa TSC-om. Novi gol učvrstio bi stav odgovornih sa Marakane da ne puštaju Tomanea ovog leta. Izvesno je da crveno-beli neće pristati na pozajmicu, kao u slučaju Srđana Babića koji je pred odlaskom u Famalikao.

Moguća je samo prodaja, ali ona će se teško realizovati do kraja septembra. Tada će biti jasno u kom pravcu će se razvijati Zvezdina evropska sezona, kao i sudbina ostalih napadača. u Zvezdi i dalje veruju da će Ričmond Boaći i Milan Pavkov realizovati inostrane transfere i taj način oslobiditi mesta.

Možda i za Federika Makedu. Crveno-beli su sa italijnskim napadačem imali preliminarni dogovor, ali su odustali zbog preglomaznog igračkog kadra. Makeda je u jednom trenutku bio blizu odlaska u Arabiju, ali nije potpisao ugovor. 


tagovi

Tomane

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara